A3 Haber

Perinçek, Suriye ziyareti ve Esad’la görüşme için tarih verdi

Perinçek, Suriye ziyareti ve Esad’la görüşme için tarih verdi

Perinçek, Suriye ziyareti ve Esad’la görüşme için tarih verdi
Ağustos 20
10:03 2022

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, iptal olduğu iddia edilen Suriye ziyareti için canlı yayında tarih verdi, heyetin kimlerden oluşacağını açıkladı.

Perdenin Önü Arkası programında İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ’ın “Sanırım Doğu Perinçek’in Suriye görüşmesi mümkün olmayabilir, Suriye yönetimi şimdilik görüşmeme kararı almış olabilir” iddiasını Doğu Perinçek’e sordu. Doğu Perinçek iddiaları “Bu haberler tamamen atlantikcilerin kendi rüyalarında gördükleri bilgiler. Aslı astarı yok. Ve mahcup olacaklar, utanacaklar” sözleri ile yanıtladı.

“Bir kere biz görüşme talebinde bulunmadık, Suriye devletinden” diyen Perinçek, “Suriye devleti sekiz aydır bizi davet ediyor” diye konuştu.

Perinçek Ankara kulislerini hareketlendiren Suriye ziyareti için Halk TV ekranında tarih vererek “Eylül ayında bu buluşmayı yapacağız. Heyeti oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Perinçek İsmail Saymaz’ın “Ethem Sancak ile birlikte bir heyet oluşturacağını söylemiştiniz. Heyette bir değişiklik var mı?” sorusunu da yanıtsız bırakmadı. Perinçek, “Gezi heyetimiz oluşuyor ve gezi öncesi ilan edeceğiz. Ben Vatan Partisi Genel Başkanı olarak heyetin başkanıyım. Ama heyetimizde Vatan Partili olmayan önemli devlet adamları şahsiyetlerde olacak” yanıtı verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER