A3 Haber

Bakan Kurum’dan “Kanal İstanbul” açıklaması: Tabii ki iptal etmedik

Bakan Kurum’dan “Kanal İstanbul” açıklaması: Tabii ki iptal etmedik

Bakan Kurum’dan “Kanal İstanbul” açıklaması: Tabii ki iptal etmedik
Ağustos 27
13:00 2022

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi’nin iptal edilmediğini belirterek, “Kanal İstanbul Projesi’ni tabi ki iptal etmedik. İmar planları yürürlükte. Yapılan, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği” açıklaması yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin imar planlarının iptal edildiğine ilişkin çıkan haberler sonrası açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Kurum, projenin iptal edilmediğini, imar planlarının yürürlükte olduğunu belirterek, “Yapılan, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği!” ifadelerine yer verdi.

Kurum’un açıklaması şöyle:

  • “Kanal İstanbul Projesi’ni tabi ki iptal etmedik. İmar planları yürürlükte. Gurur projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. Yapılan, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği!”

Ne olmuştu?

Uzmanların ‘faciaya yol açar’ diyerek uyarılarda bulunduğu Erdoğan’ın ise ‘çılgın proje’ olarak adlandırdığı Kanal İstanbul’un planlarının iptal edildiğine yönelik haber ortaya çıkmıştı. Haberde, mağdurların Çevre Bakanlığı’nı mahkemeye vermesiyle ortaya çıktığı belirtilirken, 19 Ağustos’taki duruşmada bakanlığın planları iptal ettiğinin anlaşıldığı ifade edilmişti.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER