A3 Haber

Erdoğan: En büyük sıkıntı hayat pahalılığı meselesidir

Erdoğan: En büyük sıkıntı hayat pahalılığı meselesidir

Erdoğan: En büyük sıkıntı hayat pahalılığı meselesidir
Ağustos 30
19:36 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “En büyük sıkıntı hayat pahalılığı. Yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız” dedi.

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askeri eğitim ve öğretim sistemini tamamen terk etmiştir’ dedi.

Ankara’daki Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuşan Erdoğan, “Önümüzdeki en büyük sıkıntı ekonomide yaşadığımız hayat pahalılığı meselesidir. Yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle

  • “Her dönemde farklı kisvelerle karşımıza çıkan yapıların en son ve alçak örneği FETÖ’ydü. Ordumuz 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bünyesinde ciddi bir temizlik yapmıştır.
  • Büyük temizliğin ardından ordumuzun bittiğini düşünenlerin yanıldığını özellikle görmeleri sadece birkaç hafta sürdü. Darbe girişiminden sonra başlattığımız Fırat Kalkanı operasyonuyla DEAŞ’a ilk büyük ve ciddi darbeyi biz vurduk.
  • Üniversitemizin yurt içinde ve yurt dışında karalanmaya çalışmasının arka planında bu planın getirdiği hazımsızlık bulunuyor. Yaptığımız reformun ordumuzu zayıflatmaya değil güçlendirmeye yönelik olduğunun en büyük kanıtı başarılardır.
  • Türkiye artık darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askeri eğitim ve öğretim sistemini tamamen terk etmiştir.
  • Yeni askeri eğitim ve yönetim sistemimizle milli iradenin üstünlüğüne bağlı, sadece milletine, devletine ve meşru idarecilerine tabi bir TSK’ya sahip olduk, taviz vermeyiz.

“En büyük sıkıntı hayat pahalılığıdır”

  • Önümüzdeki en büyük sıkıntı ekonomide yaşadığımız hayat pahalılığı meselesidir. Esasen beklenmedik bir takım gelişmeler, uyguladığımız programların süresini uzatmalıydı. Bu meseleleri geride bıraktık, bırakıyoruz. Yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız.
  • Türkiye’yi vesayetle, ekonomik tuzaklarla dize getiremeyenlerin toplum mühendisliğinden medet ummasını da acı bir şekilde gülümseyerek izliyoruz.
  • Güya müttefik olduğumuz ülkelerin Türkiye’ye yönelik düşmanca tavırları veya bu tür tavırları sergileyenlere verdikleri destekler canımızı sıkıyor.
  • Ülkemize yönelik tehditlerle mücadele ederken içinde yer aldığımız ittifaklarla bağlantımızı koruyoruz. İlişkilerimizin toplamındaki kar ve zarar hanesine bakarak hareket ediyoruz, bir yandan da ihtiyaçlarımıza uygun yeni ortaklıklar kurmayı ihmal etmiyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER