A3 Haber

TFF binasına silahlı saldırı: Toplantı sırasında gerçekleşti

TFF binasına silahlı saldırı: Toplantı sırasında gerçekleşti

TFF binasına silahlı saldırı: Toplantı sırasında gerçekleşti
Eylül 01
18:31 2022

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki binasına silahlı saldırıda bulunuldu.

Saldırının TFF’deki yönetim kurulu toplantısı sırasında gerçekleştiği öğrenildi. Kamera kayıtlarının incelendiği aktarıldı.

TFF Yönetim Kurulu’nun toplantısının yapıldığı saatlerde Riva Tesisleri’nin hemen yakınındaki derenin kenarından binaya ateş açıldı. Toplantının yapılacağı ve başkanlık katının bulunduğu bölümü hedef alan saldırıda herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenilirken binaya beş kurşun isabet ettiği bildirildi. Olay intikal eden güvenlik güçleri Riva’daki bütün kameraları incelemeye alırken saldırganların bir araçla olay yerinden uzaklaştığı ifade edildi.

TFF binasına yapılan planları saldırıda başkanlık ofisi ve hemen alt katında bulunan yönetim kurulu odasına gerçekleştiği kaydedildi. Kurşunlardan bir tanesinin Hamit Altıntop’un kafasının üstünden geçtiği öğrenildi.

AKP sözcüsü Çelik’ten açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TFF’ye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili, “Türkiye Futbol Federasyonuna bir saldırı olduğu haberi vardı. Sayın Büyükekşi ile görüştüm, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bunun tabi emniyet, adliye bütün boyutlarıyla ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan açıklama

TFF binasına gerçekleştirilen saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Vali Ali Yerlikaya, geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde: “Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki yönetim binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.”

Kulüpler Birliği’nden açıklama

Kulüpler Biriliği Vakfı TFF binasına gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Kulüpler Birliği Vakfı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle: “Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerine gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, TFF’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Faillerinin bir an önce bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyoruz.”

Bakan Kasapoğlu’ndan açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerine gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, TFF Yönetim Kurulu’na ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Ateş açan kişi yakalandı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki binasına silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin yakalandığı bildirildi.

TFF Yönetim Kurulu’nun toplantısının yapıldığı saatlerde Riva Tesisleri’nin hemen yakınındaki derenin kenarından binaya ateş açıldı. Toplantının yapılacağı ve başkanlık katının bulunduğu bölümü hedef alan saldırıda herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenilirken binaya yedi kurşun isabet ettiği bildirildi. Olay yerine intikal eden güvenlik güçleri Riva’daki bütün kameraları incelemeye alırken saldırganların bir araçla olay yerinden uzaklaştığı ifade edildi.

İçişleri Bakanı Soylu: İki kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) binasına düzenlenen saldırıyla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Beykoz Riva’daki binasına helikopterle gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan silahlı saldırıyla ilgili binada ve çevrede incelemelerde bulundu. Bakan Soylu’ya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de eşlik etti. Bakan Soylu, olaya ilişkin yaptığı açıklamada olayı gerçekleştiren şüphelilerin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi:

Gençlik Spor Bakanımız ve sayın Futbol Federasyonu Başkanımızla görüşünce İstanbul Valimiz, Emniyet Müdürümüzle buraya intikal ettik. Yakın bir yerden 11 el atış olduğu değerlendiriyoruz. Boş kovanda 11 adet var. Ve 5 adet de isabet var binaya. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz, İstanbul Valimiz de buradalar. Bu olayın zanlılarını, kendilerine teşekkür ediyorum hemen kısa bir süre içerisinde yakalanıyor. Şu anda C.O ve O.G emniyet güçlerimizin, polisimiz dikkatli çalışması hemen alındı. İkisi de beni milletim bağışlasın ama zil zurna sarhoş. Yaklaşık derenin hemen kenarında 250 metre karşıda bir evde muhkimler. Yani ikamet adresi de orası. Olaydan hemen önce tesadüfi bir polis memurumuz da burada selfie çekiyor. Yani kendisiyle ilgili bir selfie çekerken orada görüntüler elimizde. Bunlar herhalde hem alkol alıyorlar hem denize giriyorlar. O esnada bu atışı gerçekleştiriyorlar Ama şunu ifade etmem lazım. Başkanımızı ve tüm yönetim kurulu üyelerini Allah muhafaza etmiş. Çünkü ben atılan kurşunların isabetlerini de gördüm. Hallerinden sarhoş oldukları belli olmasa çok profesyonel bir atış olarak değerlendirilebilir. Allah korusun hem Sayın Başkanın makam odasının hemen makam koltuğunun üzerine hem de yönetim kurulu toplantısının orada da çok kritik bir hizada. Cenab- ı Allah muhafaza etmiş, korumuş sayın başkanım. Geçmiş olsun. İstanbul emniyetimize de teşekkür ediyoruz. Hemen müdahale ettiler. Sonucu elde ettiler. Olay tüm yönleriyle soruşturulacak arkasında ne vardır ne yoktur. Hepsine bakılacaktır. Acaba başka bir şey söz konusu değil mi. Bizim işimiz bu. Kafada bir tek soru kalmayıncaya kadar bu konudaki soruşturmayı derinleştireceğiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER