A3 Haber

Erdoğan: Dinsiz, sapkın, Muhammetsiz Alevilik olmaz, hatta insanlık da olmaz

Erdoğan: Dinsiz, sapkın, Muhammetsiz Alevilik olmaz, hatta insanlık da olmaz

Erdoğan: Dinsiz, sapkın, Muhammetsiz Alevilik olmaz, hatta insanlık da olmaz
Eylül 02
21:18 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen AKP İl Danışma Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, “Dünyada ne kadar sapkın ideoloji varsa hepsini de getirip gençlerimize dayattılar. Bölgemizde ne kadar gerilim çatışma konusu varsa hepsini getirip milletimize dayattılar. Herkes hak, özgürlük, medeniyet, kalkınma yoluyla ilerlerken bize bölünmeyi, küçülmeyi, geri kalmayı, vesayeti, darbeleri dayattılar. Türk milletinin bugün sahip olduğu demokrasi standartlarına biz çıkardık,” iddiasında bulundu.

Ayrıca “Alevi Bektaşi kardeşlerimizin meselelerinin çoğunu biz çözdük. Kalanlarını da adım adım çözüme kavuşturuyoruz” iddiasını dile getiren Erdoğan şöyle devam etti: ”Allahsız Alevilik olmaz, Muhammetsiz Alevilik olmaz, Alisiz Alevilik olmaz. Dinsiz, amelsiz sadece sadece sapkınlığın üzerine bina edilmiş Alevilik, Müslümanlık, Türklük, Kürtlük hatta insanlık da olmaz.”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bugün 2053 vizyonumuzu İstanbul’un fethinin 600. yılına adıyoruz. Yarın evlatlarımız bir adım sonraki hedeflerini Malazgirt Zaferi’nin bininci yıl dönümü olan 2071’e adayacaklar. Bölgemizde ne kadar gerilim ve çatışma konusu varsa hepsini getirip milletimize dayattılar. Bize hep bölünmeyi, parçalanmayı, küçülmeyi, vesayeti, darbeleri dayattılar.

Artık bu ülkeye vesayetin pençesini geçirmesi eskisinden çok daha zordur. Darbe dönemlerinin açılması çok daha zordur.

Gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimleri sayesinde Türkiye, ülkesi ve milletiyle dünyanın en üst ligine yükseldi.

Biz sessiz devrimle herkesin hak ve özgürlüklerini garanti altına alan bir hukuk devleti kurduk.

İstanbul, kuruluşumuzdan bugüne tüm zaferlerimizin olduğu gibi, 2023 seçimlerinin de Allah’ın izniyle lokomotifi olacaktır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER