A3 Haber

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Milletvekili Semra Güzel tutuklandı

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Milletvekili Semra Güzel tutuklandı

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Milletvekili Semra Güzel tutuklandı
Eylül 03
22:38 2022

HDP Milletvekili Semra Güzel, SEGBİS ile bağlantı kurulan Ankara Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı.

Semra Güzel’in önce milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Güzel, dün gözaltına alınmıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dün İstanbul’da gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Güzel, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Semra Güzel, SEGBİS ile bağlantı kurulan Ankara Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı.

Ne olmuştu?

Saatlerce İstanbul Adliyesi içerisinde bekletilen Güzel “örgüte üye olmak” iddiasıyla Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na bağlanarak ifade verdi. İfadesi tamamlanan Güzel, tutuklanma talebiyle Ankara Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Sorgu hakimliğinde yapılan sorgusunun ardından Güzel hakkında tutuklama kararı çıktı.

Hedef gösterilerek dokunulmazlığı kaldırılan ve hızla hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dün İstanbul’da gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Güzel, bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne götürülmüştü.

Öte yandan Güzel’in savcılık ifadesi alınmak üzere İstanbul Adliyesi’ne getirildiği anda iktidara yakın medya tarafından yalan bilgiler paylaşıldı. İktidara yakın medyada Güzel’in ifadesinin emniyette alındığını yazarken, avukatları Güzel’in ifadesinin emniyette değil adliyede alındığını söyledi.

Güzel’e savcılık ifadesinde, hakkında hazırlanan fezlekeler, Elazığ Kapalı Kadın Cezaevi’nde tutulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in cezası kesinleştiği süre zarfında evinde kaldığına dair iddiaların, dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra açık tanığın PKK’li Volkan Bora ile arasındaki ilişkiye dair verdiği ifade ve “PKK terör örgütü müdür?” gibi sorular sorulduğu öğrenildi. Güzel ve avukatlarının bu sorular karşısında tepki gösterdiği belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER