A3 Haber

Erdoğan talimat verdi: Pakistan’a yardım kampanyası başlatıldı

Erdoğan talimat verdi: Pakistan’a yardım kampanyası başlatıldı

Erdoğan talimat verdi: Pakistan’a yardım kampanyası başlatıldı
Eylül 03
11:22 2022

Pakistan’da bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinden etkilenen Pakistan’ın çeşitli bölgelerinde incelemelerine devam etti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Kurum, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, bugün 84 milyonun yüreği Pakistan için atıyor. Cuma günü bütün camilerimizde buna ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatlarıyla yardım kampanyasını başlattı. Belediyelerimiz şu an seferlik içerisinde. Yine İçişleri Bakanlığımız bünyesinde Valilerimiz bu kampanyayı tüm ülkemize yayacaklar ve tüm yardımsever vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin buradaki kardeşlerimize yardım eli uzatacağını biliyorum… Pakistanlı kardeşlerimize gerekli ekipman desteği sağlayarak akabinde kalıcı imalatlarla Endonezya, Sri Lanka ve Arnavutluk’ta olduğu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bakan Kurum şöyle devam etti: “Şu an burada, öncelikle insanların barınma ve gıda ihtiyaçlarını giderme noktasında bir acili yet söz konusu. Tabii akabinde burada milyonun üzerinde ev hasarı var. Tabii ki geçici barınmadan sonra da kalıcı imalatların yapılması gerekiyor. Şu an hasar tespitle ilgili Bakanlık olarak, yetkili birimlerimize gerekli ekipman desteği sağlayacağız. Akabinde de kalıcı imalatlarla ilgili daha önce Endonezya’da, Sri Lanka ve Arnavutluk’ta olduğu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bizdeki bilgi ve birikimi aktarmak suretiyle yine yardım elimizi uzatıyor olacağız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER