A3 Haber

Akşener’den “HDP’ye bakanlık” açıklaması: HDP’nin olduğu masada biz olmayız

Akşener’den “HDP’ye bakanlık” açıklaması: HDP’nin olduğu masada biz olmayız

Akşener’den “HDP’ye bakanlık” açıklaması: HDP’nin olduğu masada biz olmayız
Eylül 06
08:20 2022

İYİ Parti lideri Akşener’den, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in tartışmaya neden olan “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözüne tepki geldi. Akşener’in, “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz” dediği öğrenildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in bir yayın sırasında “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?” sorusuna “Elbette HDP’ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” şeklinde verdiği cevap siyaset dünyasında tartışmaya neden oldu.

Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” açıklamasına altılı masanın paydaşlarından İYİ Parti’den tepki geldi.

Habertürk’ten Mahir Kılıç’ın haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda il il seçim hazırlıkları ve stratejileri değerlendirildi, bundan sonra atılabilecek adımlar masaya yatırıldı.

Toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in HDP’ye bakanlık verilebileceği yönündeki sözleri de gündeme geldi. Söz alan birçok il başkanı o sözleri eleştirdi, HDP’nin kırmızı çizgileri olduğunu ifade etti.

İl başkanlarının konuşmasının ardından söz alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER