A3 Haber

İzmir’de kurtuluşun 100’üncü yıldönümü: 9 Eylül büyük bir coşkuyla kutlanıyor…

İzmir’de kurtuluşun 100’üncü yıldönümü: 9 Eylül büyük bir coşkuyla kutlanıyor…

İzmir’de kurtuluşun 100’üncü yıldönümü: 9 Eylül büyük bir coşkuyla kutlanıyor…
Eylül 09
21:30 2022

9 Eylül İzmir’in kurtuluşu Kordon boyunda büyük bir coşkuyla kutlandı.

A3 Haber Merkezi | İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşmasıyla başlayan kutlama etkinliği, kurulan dev sahnede İzmir’in kurtuluşu canlandırıldı.

Tarihi kutlama için Alsancak’a akın eden yüz binlerce İzmirli kentin kurtuluşunu Gündoğdu Meydanı’ndaki dev sahneden izledi. 180 dansçının katılımıyla artırılmış gerçeklik destekli işgal ve kurtuluşun canlandırıldığı interaktif teatral şovu izleyenler arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve İzmirlileri sahneden selamladı.

Türkiye’de bugüne dek sergilenmiş en büyük sahne şovlarından biri olan, artırılmış gerçeklik destekli işgal ve kurtuluşun canlandırıldığı interaktif teatral gösteri Alsancak Liman’dan Konak’a kadar yüzbinlerce kişiye görsel şölen yaşattı.

İzmirlilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hafızamız tazelendikçe bu vatana olan bağlılık ve sorumluluğumuz artıyor. Bu sorumluluğun bilinciyle şimdi sıra bizde! Yüzyıl önce 26 Ağustos sabaha karşı 05:30’da top atışıyla başlayan büyük taarruz nasıl büyük bir zaferle ve ardından 100 yıldır süren kesintisiz bir barışla taçlandıysa, şimdi de o cumhuriyeti yine barışla, demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor” dedi.

Kutlamalar  Tarkan konseriyle devam eetti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER