A3 Haber

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: Bahçeli, erken seçim için resmi adımı attı

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: Bahçeli, erken seçim için resmi adımı attı

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: Bahçeli, erken seçim için resmi adımı attı
Eylül 09
10:59 2022

Gazeteci Orhan Uğuroğlu, MHP’nin “Haziran ayında Kurban Bayramı, üniversite sınavlarının olması gibi birtakım gerekçelerden kaynaklı bir ay seçimleri öne alma ihtimali söz konusu olabilir” açıklamalarının bahane olduğunu belirterek MHP lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim için resmi adımı attığını iddia etti.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü yazısında, iktidar blokunda seçimin mayıs ayına çekilmesinin konuşulduğunu hatırlatarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim için resmi adımı attığını söyledi.

Uğuroğlu, şunları kaydetti:

“6’lı birlikteliğin liderleri ile değil ama genel başkan yardımcıları ile ayrı ayrı konuştuğumda ortaya şu ortak görüş çıktı:

Anayasa hiçbir şekilde asla çiğnenemez, çiğnetmeyiz… Cumhur İttifakı erken seçim için Meclis’e bir kanun teklifi getirirse 6 lider toplanır yanıt verir… Anlaşılan o ki AKP de MHP de Erdoğan’ın zamanında yapılacak seçimde 3. kez aday olamayacağında hemfikir oldular.

Bir ihtimal daha var; Muhalefet erken seçime, “Kasım 2022’de evet” derse ne olur? Bahçeli ve Erdoğan ne der? 1 Ekim’de açılacak Meclis’e AKP tarafından 60 güne indirilen seçim takvimi başlangıcını göz önüne alarak yasa teklifi verilse muhalefet, kuşku yok ki, “evet” der… 360 sıkıntısı kolayca aşılır. 20 ya da 27 Kasım 2022’de rahatlıkla erken seçim yapılır. Erdoğan da böylece 3. kez aday olma muradına anayasal hak olarak kavuşur…”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER