A3 Haber

İzmir Büyükşehir’in Zafer Yürüyüşü rotasında vahim hata: Trikopis gibi kayboldular!

İzmir Büyükşehir’in Zafer Yürüyüşü rotasında vahim hata: Trikopis gibi kayboldular!

İzmir Büyükşehir’in Zafer Yürüyüşü rotasında vahim hata: Trikopis gibi kayboldular!
Eylül 11
12:41 2022

Büyük Taarruz Bisiklet Turu sorumlusu ve eski asker Osman Kutlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Zafer Yürüyüşü hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. Kutlu, zamanlama hatasından dolayı Zafer Yürüyüşü’nün Türk Ordusu’nu değil Yunan birliklerini sembolize ettiğini savunarak, “Şanlı Türk Ordusu’nun değil, Franko’nun, Trikopis’in yolunu izlediler” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı nedeniyle düzenlediği etkinlikler kapsamında Zafer Kafilesi, 24 Ağustos’ta Afyon Kocatepe’den yola çıkarak 9 Eylül’de İzmir’de Zafer Yürüyüşü’nü noktalamıştı.

Ege’ye Bakış’tan Mert Delen’in haberine göre Büyük Taarruz Bisiklet Turu sorumlusu Osman Kutlu, Zafer Yolu Kafilesi ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Kutlu, programın yanlış şekilde düzenlendiğini ve gün zamanlamalarında yapılan hatadan dolayı yürüyüşün Türk askerini değil Yunan ordusunu sembolize ettiğini belirtti. Kutlu, Büyükşehir’i defalarca uyardığını ancak kendisine kulak verilmediğini söyledi.

“Büyük Taarruz’u değil Yunan kaçışını canlandırdılar”

Kutlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Ordusu’nu sembolize etmek isterken aslında Yunan birliklerinin kaçışını canlandırdıklarını söyledi. Uyarılarda bulunmasına rağmen dikkate alınmadığını belirtti.

Büyükşehir’in yürüyüş programını gördüğünde zamanlama hatasını fark ederek dehşete düştüğünün altını çizen Kutlu, “100’üncü yılda, böyle bir program yapmak, böyle bir rotada gitmek gerçekten bu ülkeye ihanettir. Çok net söylüyorum ihanettir. Böyle bir hata yapmak mümkün değil. Hem yürüyüş planlaması hem zamanlamada büyük yanlışlar var’’ dedi.

“440 kilometreyi savaşarak, koşarak, ayakları parçalanarak yürüyen atalarımızı anmak otobüslerle yapılır mı?” diye soran Kutlu, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in doğrudan kendisine gönderdiğim yazıda bunu söyledim. 100 yıl önce bu şekilde kamyonlarla trenlerle aktarmalı olarak giden Trikopis’tir, Franko’dur. Bu şekilde yaparak Türk askerini değil Yunan askerini temsil edersiniz dedim” diye konuştu.

Büyükşehir’in yaptığı gün hataları ile Yunan Ordusu’nun rotasını izlemiş olduğunu iddia eden Kutlu, şunları söyledi:

Programı günü gününe uygun şekilde yapsalardı, tepkimiz bu kadar büyük olmayacaktı. Uşak’ın Kurtuluşu 1 Eylül aksam saat 5 civarındadır. Uşak’ı 1 Eylül’de terk eden Franko, tren ve kamyonlarla 2 Eylül’de Eşme Takmak Köyü’ne geldi. Bizim İzmir ekibi de aynı Franko ve askerleri gibi 2 Eylül’de Takmak’a gidiyorlar. General Franko savunma yapamayacağını anlayınca 3 Eylül günü Kula’ya geçiyor. Bakıyorsun, bizimkiler de aynı şekilde 3 Eylül’de Takmak’tan çıkıp Kula’ya gidiyorlar. Aslında Şanlı Türk Ordusu’nun değil, Franko’nun, Trikopis’in yolunu izlemiş oldular! Kısaca atalarımızın değil Yunanların canlandırmasını yaptılar.

Kutlu sözlerrini şöyle sürdürdü: “Şunu da ekleyeyim, yol boyunca geçtikleri köylerde, köylüye yemek dağıttı İzmir Büyükşehir Belediyesi. İzmirlinin parasını gidip köylerde yemek olarak harcamak nedir ya? Yıldırım Kemal Köyü’nde gözümüzün içine bakarak yemek dağıttılar. Onu geçtim, 100 sene önce Yunan Birlikleri geçtikleri, işgal ettikleri köylerde para ve yiyecek dağıtıyor. Yunan bayrağı asılması için köylerde para dağıtıyorlar.”

“Trikopis gibi kayboldular”

Büyükşehir’in 2021 yılında Dağcılık Federasyonu ile birlikte yaptığı hazırlık yürüyüşünde ise Yunan komutan Nikolaos Trikopis gibi kaybolduğunu da öne süren Kutlu, “2021 yılında Siyami Bey ile berber bu yürüyüşün ön hazırlığını yapmaya giriştiler. Dağcılık Federasyonu 2009’dan beri yürüyüş yapıyormuş. Yürüyüşte güzergahı bulamıyorlar. Çünkü güzergâh çıkartamıyorlar. Uyarıda bulundum. O rotalardan olmaz, gelin benimle beraber ben size rotanızı çıkarıp vereyim, dedim. Siyami Bey kabul etti. Kocatepe’de size katılalım, oradan rota çizelim, dedi. Oraya gitmeden önceki son görüşmemizde, Kocatepe’den 13 kilometre kadar yürüyeceğiz. Ondan sora araçlara binip devam edeceğiz, dedi. Ben de buna karşı çıkınca Kocatepe’ye gelince adamlar telefonlarıma çıkmadılar. Bunun sonucunda da Gediz dağlarında kayboldular. Bizim askerlerimizin rotasını izlemek isterlerken, Trik0pis’in rotasını izlemişler. Ben çok tepki gösterdim bu duruma” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER