A3 Haber

Paşinyan duyurdu: 105 Ermeni askeri öldü

Paşinyan duyurdu: 105 Ermeni askeri öldü

Paşinyan duyurdu: 105 Ermeni askeri öldü
Eylül 14
16:54 2022

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan sınırındaki çatışmalarda 105 Ermeni askerinin öldüğünü bildirdi.

Reuters’ın aktardığı habere göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’la iki gündür sınırda yaşanan çatışmalarda 105 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Ermenistan parlamentosuna konuşan Paşinyan, Azerbaycan’ın Ermenistan topraklarının bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirdiğini söyledi. Paşinyan, “Eğer Azerbaycan, Ermenistan’a karşı saldırıda bulundu diyorsak, bazı bölgelerde kontrolü sağladılar demektir” dedi.

Rusya, Salı günü iki ülke arasında bir ateşkese varılmasını sağladıklarını belirtmişti. Ancak şimdi Bakü de Erivan da birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçlamış oldu.

Ermenistan dün çıkan çatışmalarda en az 49 askerinin hayatını kaybettiğini söylerken; Azerbaycan da 50 askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında 2020 yılında yaşanan Dağlık Karabağ savaşı altı hafta sürmüş, 6 bin 500’den fazla insan hayatını kaybetmişti. Savaş, Rusya arabuluculuğundaki ateşkesle sonlanmıştı.

Ateşkes anlaşması sonucunda Ermenistan, kontrol ettiği bazı bölgelerden vazgeçerken Moskova, hassas ateşkesin kontrolü için 2 bin Rus barış gücü yerleştirmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER