A3 Haber

Ermenistan duyurdu: Azerbaycan ile ateşkes sağlandı

Ermenistan duyurdu: Azerbaycan ile ateşkes sağlandı

Ermenistan duyurdu: Azerbaycan ile ateşkes sağlandı
Eylül 15
13:01 2022

Azerbaycan ve Ermenistan arasında bugün saat 20.00’den itibaren ateşkes yapılması konusunda anlaşmaya varıldığı açıklandı.

Önceki gün yoğun sınırda çatışmalar yaşayan Azerbaycan ve Ermenistan, ateşkes konusunda anlaştı. Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan gece saatlerinde yaptığı açıklamada Yerevan ve Bakü’nün uluslararası toplumun arabuluculuğuyla bugün saat 20.00’den itibaren ateşkes konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Ermenistan Savunma Bakanlığı dün akşam yaptığı açıklamada yaklaşık iki gün süren şiddetli çatışmaların ardından saat 20.00’den itibaren bütün yönlerde saldırıların neredeyse durduğunu açıklamıştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ermenistan’a ateşkes çağrısında bulunuldu ve ölen yaklaşık 100 Ermeni askerinin naaşlarının tek taraflı olarak karşı tarafa teslim edilmeye hazır olduğu bildirildi” ifadeleri kullanıldı.

Yaklaşık 48 saat süren çatışmalar boyunca Ermenistan 105 can kaybı açıklarken Azerbaycan 50 askerin hayatını kaybettiğini bildirdi. 2020’deki İkinci Karabağ Savaşı’ndan sonra en can alıcı çatışmalar yaşandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’la çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren asker sayısının 71’e yükseldiğini bildirdi.

Çatışmalar 12 Eylül’ü 13 Eylül’e bağlayan geceyarısı başladı. Ermenistan, Azerbaycan ordusunun üç bölgede topçu saldırısı başlattığını öne sürmüştü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusunun Azerbaycan’la sınırın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonda bulunduğunu öne sürmüştü.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER