A3 Haber

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı, “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankart nedeniyle ifade verdi

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı, “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankart nedeniyle ifade verdi

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı, “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankart nedeniyle ifade verdi
Eylül 15
15:04 2022

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Can Kapan, “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankart nedeniyle ifade verdi. Kapan, “Bunlarla sürekli karışılacağız” dedi.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, Emniyet,  Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Can Kapan’ı “Devlet büyüklerine hakaret” gerekçesiyle ifadeye çağırdı.

İfade işlemlerinin ardından polis merkezi önünde açıklamalarda bulunan Kapan, şunları söyledi:

  • “Asılmış olan bir pankarttan dolayı yüzlerce arkadaşım ile birlikte buradaydım. Benim de tanık olarak bilgimi aldılar. Zorlu bir sürece giriyoruz. Bunu görüyoruz. Basit bir pankart yüzünden yüzlerce insanı buralarda saatlerdir bekletiyorlar. Zor bir döneme giriyoruz. Yükselen bir partimiz var. Bunlarla sürekli karışılacağız ben eminim zafer inananların olacak. Genel başkan yardımcılarına, buradaki ilçe teşkilat başkanına, il başkan yardımcıma, bu saatte beni yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederim.”

Ne olmuştu?

İstanbul’un Fatih’e bağlı Kızılelma Cadde üzerinde yer alan iki bina arasına Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanlığı tarafından asıldığı belirtilen “Yerli ve milli Escobar” ifadelerinin yer aldığı pankarta gece saatlerinde polis saldırdı.

Polisin müdahalesine engel olmaya çalışan Zafer Partisi üyeleri arasında Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanı Mustafa Can Kapan gözaltına alındı.

İlçe başkanlarının gözaltına alındığını açıklayan Özdağ şu ifadeleri kullandı:

  • “Zafer Partisi Fatih ilçe başkanlığı tarafından asılan bu pankartı indirmek için bütün polis teşkilatı gece seferber oldu. İlçe başkanımız gözaltına alındı. Kim üzerine alındı acaba?”

Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile pazar günü telefon konuşması yaptıklarını ve konuşma sırasında küfürleştiklerini duyurmuştu.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER