A3 Haber

Balıkesir’de orman yangını

Balıkesir’de orman yangını

Balıkesir’de orman yangını
Eylül 17
19:50 2022

Balıkesir’in Kepsut ilçesinde ormanda yangını çıktı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Kepsut ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Kepsut ilçesine bağlı kırsal Mehmetler Mahallesi yakını Hacıkel mevkiinde çam ağaçlarıyla kaplı ormanda saat 13.00 sıralarında orman yangını çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına 12 helikopter ve 2 uçak, 19 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 yer ekibi ve 5 dozer ve toplam 320 personel ile orman ekipleriyle müdahale devam ederken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 15 araç ve 32 personel de bölgeye sevk edildi.

Kontrol altına alındı

Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklamada yangının kontrol altına alındığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • “Kepsut İlçemizdeki orman yangınına hızlı şekilde 300 personel, 19 arazöz, 13 helikopter ve 2 uçak ile ekiplerimiz tarafından yapılan etkili müdahale sonucunda yangın kontrol altına alınmıştır. Yangına müdahale hızı ve takviye unsurların intikal süresi çok iyi seviyede gerçekleşmiştir. Kepsut İlçemize geçmiş olsun diyor, güçlü bir koordinasyon içinde özveriyle çalışan bütün ekiplerimize, orman, itfaiye ve jandarma birimlerimize teşekkür ediyoruz.” (DHA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER