A3 Haber

AKP’li belediyenin açtığı ihale iptal edildi: İnşaat bitti, karar verildi

AKP’li belediyenin açtığı ihale iptal edildi: İnşaat bitti, karar verildi

AKP’li belediyenin açtığı ihale iptal edildi: İnşaat bitti, karar verildi
Eylül 18
12:12 2022

İstanbul’un Başakşehir ilçesindeki nadir yeşil alanlarından olan Bahçeşehir gölet alanı, 2015 yılında tartışmalı belediye meclisi kararıyla yapılaşmaya açılmıştı. AKP’li Başakşehir Belediyesi’nin yapılaşmaya açtığı Bahçeşehir gölet bölgesindeki yeşil alanda yapılan konut ve işyerlerinin ihalesi de iptal edildi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, bölgede yaşayan yurttaşların tepki gösterdiği, dükkan ve konut içeren proje yargıya taşındı. Yaklaşık yedi yıllık dava süreci sonunda, mart ayında imar planı değişiklikleri iptal edildi. Danıştay 13. Dairesi de parsellerin imar hakkı kullanılarak üzerinde yapılan taşınmazların hasılat paylaşımı yöntemiyle 2015’te satılmasına ilişkin ihale işlemini iptal etti.

Oybirliğiyle alınan kararda, yedi yıl süren ve İstanbul-Ankara arasında git gel yapılan yargılama sürecine işaret edilirken imar planlarının iptal edildiği anımsatıldı. Kararda, bu nedenle ihale işleminde hukuka uygunluk, yerel mahkemenin kararında ise hukuki isabet bulunmadığı aktarıldı.

Yargı sürecini yürüten Başakşehir Belediye Meclisi’nin eski CHP Grup Başkanvekili Abdulhadi Akmugan, kararın artık son nokta olduğunu ve düzeltme yolunun kapalı olduğunu belirtti. İstanbul’daki yerel mahkemenin sürekli aleyhte karar vermesine karşın Danıştay’ın hep lehte karar aldığını aktaran Akmugan, “Neredeyse inşaat bitti, anahtar teslim oldu, nihai karar sonra verildi. Bu dikkat çekici” dedi. ‘

“Burası artık kaçak”

Yargı sürecinin imar planı değişiklikleriyle uzatıldığını söyleyen Akmugan, son karar ile projenin artık kaçak duruma düştüğünü belirtti. Akmugan, “Sonraki süreci takip edeceğiz. Belediye gereğini yapmazsa suç duyurusunda bulunacağız çünkü burası artık kaçak. En başta alacak vatandaşları uyardık, sıkıntılı olduğunu söyledik. Basına yansıttık, alan önünde eylem yaptık, sürekli uyardık. Yine de satın alan vatandaşların mağduriyetini istemeyiz. Zarar, o dönem bu kararda imzası olanlara rücu ettirilmeli. Rücu talebinde bulunacağız. Bile bile hata yaptılar, rant yarattılar” tepkisini gösterdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER