A3 Haber

LGBT karşıtı gerici mitinge otobüslerle katılımcı taşındı: Nefret yürüyüşüne tepki yağdı

LGBT karşıtı gerici mitinge otobüslerle katılımcı taşındı: Nefret yürüyüşüne tepki yağdı

LGBT karşıtı gerici mitinge otobüslerle katılımcı taşındı: Nefret yürüyüşüne tepki yağdı
Eylül 18
18:37 2022

İstanbul Saraçhane’de gerici dernek, kuruluş, platform ve çevreler tarafından düzenlenen akıl ve bilim dışı LGBT karşıtı mitingde düşmanlık müziğe kadar uzandı. Miting öncesi yapılan dinletiye tepki gösteren bir kişi, “Böyle saçmalık olmaz. Ümmet-i Muhammet’e hakaret etmeyin. Biz buraya gitar dinlemeye mi geldik?” dedi. Mitinge çevre ilçelerden otobüslerle katılımcı taşındığı gözlendi.

Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’nun LGBT’leri hedef alan “Büyük Aile Buluşması” mitingi Saraçhane’de gerçekleştirildi.

RTÜK’ün sitesinde, “Büyük Aile Buluşması” adlı LGBT karşıtı bir yürüyüşün kamu spotu adı altında tavsiye edildiği ilan edilmişti. Çok sayıda kişi LGBT’leri hedef alan mitinge tepki gösterdi. Sosyal medyada #NefretYürüyüşüneHayır etiketi, Türkiye gündemine girdi. Birçok ünlü isim de LGBT karşıtı yürüyüşe tepki gösterdi.

Perinçek’in partisi de katıldı

Mitingde konuşma yapan katılımcı, “Son nefesimize kadar ailemizi kutsalımızı muhafaza edeceğiz” dedi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı, “LGBT dayatmasını topraklarımızdan kovacağız” diye konuştu.

Mitinge Cumhuriyet Kadınları Derneği, Tuğçe Kazaz ve Abdurrahman Uzun da katıldı.

Alan girişindeki standlarında Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’nun “Aileni ve neslini koru, sapkınlığa dur de” başlıklı metin ile imza toplandı. İmza metninde talepler şöyle sıralandı:

  • Propaganda ve reklam faaliyetlerinin yasaklanması,
  • Dernek, vakıf ve platformların kapatılması,
  • Aktivitelerinin engellenmesi,
  • Tüm sapkınların suç kabul edilmesi.

Öte yandan alana giren gazetecilerin röportaj yapması engellendi. Saraçhane’de kurulan platformda miting öncesi dinleti düzenlendi.

Mitingte müzik düşmanlığı da yapıldı

Dokuz8 Haber’den Fatoş Erdoğan’ın paylaştığı videoda mitinge katılmak için gelen bir kişinin müziğe tepki gösterdiği görülüyor. LGBT’lere karşı olmasını yanısıra gitar sesinden de rahatsız olan kişi, “Böyle saçmalık olmaz. Ümmet-i Muhammet’e hakaret etmeyin. Biz buraya gitar dinlemeye mi geldik?” dedi.

Tepki yağdı

SOL Parti, “Nefret söylemini, ayrımcılığı kendine bayrak edinmiş gericilere dur diyelim. LGBTİ+ Hakları insan haklarıdır” açıklamasını yaptı.

LGBTİ+ karşıtı mitinge yönelik tepkiler şöyle:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER