A3 Haber

Erdoğan’ın hedef aldığı Soyer’e CHP’den destek: Parti kampı İzmir’de yapılacak

Erdoğan’ın hedef aldığı Soyer’e CHP’den destek: Parti kampı İzmir’de yapılacak

Erdoğan’ın hedef aldığı Soyer’e CHP’den destek: Parti kampı İzmir’de yapılacak
Eylül 19
12:00 2022

CHP’nin milletvekili kampı dört dönemdir Abant’ta yapılırken bu kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilk belediye başkanlığı yaptığı İzmir’in Seferihisar ilçesinde bir otelde yapılacak. Seferihisar’a alınmasının nedeniyse 9 Eylül’deki konuşması gerekçesiyle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınan Soyer’e destek vermek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin kurtuluşu töreninde yaptığı konuşmada, “100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti. Yine o sabah tam da bu bulunduğumuz noktada, kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Osmanlı’ya hakaret edildiğini savunarak, Tunç Soyer’i hedef aldı. Erdoğan, “Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım. Bu adamın istikameti falan yok. Bu pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz” dedi.

Erdoğan daha sonra yaptığı bir konuşmada yine Soyer’i hedef alarak, “Osmanlı’ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın be hadsiz! Bunun babası da aynıydı” şeklinde konuşmuştu.

İzmir’e gidiyorlar

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün aktardığına dört dönemdir Abant’ta düzenlenen CHP kampı, bu yıl Soyer’in ilk kez belediye başkanlığı yaptığı Seferihisar’da düzenlenecek. Habere göre bu karar Soyer’e destek amaçlı alındı. Seferihisar’daki bir otelde düzenlenecek kamp üç gün sürecek.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER