A3 Haber

Donets ve Luhansk referanduma gidiyor

Donets ve Luhansk referanduma gidiyor

Donets ve Luhansk referanduma gidiyor
Eylül 20
16:00 2022

Donetsk, Lugansk ve Herson’da 23-27 Eylül tarihlerinde Rusya’ya katılmak için referandum yapılması kararlaştırıldı.

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ile Lugansk halk cumhuriyetlerinde ve Herson’da Rusya’ya katılmak için 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılması kararlaştırıldı.

Referandum kararı, üç bölgenin de halk konseyleri tarafından duyuruldu.

Zaporijya bölgesinde de yönetim, yakın bir zamanda bölgenin Rusya’ya katılması için referandum düzenlenebileceğini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rossiya devlet kanalına yaptığı açıklamada, “Özel askeri operasyonun en başından itibaren ve ondan önceki dönemde, halkların kaderlerine karar vermeleri gerektiğini söyledik ve mevcut durum, bu halkların, kendi kaderlerinin efendisi olmak istediklerini doğruluyor” diye konuştu.

2014 sürecinin beraberinde Kırım’ın Rusya’ya bağlandığını açıklamasının ardından, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti isminde yönetimler kurulmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Şubat’ta Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin tanınmasına dair kararnameyi Kremlin Sarayı’nda imzalamıştı. Putin, 24 Şubat sabahın erken saatlerinde “Donbas’taki insanları korumak üzere özel askeri operasyon” başlattıklarını duyurmuştu. Böylece Rusya-Ukrayna savaşını başlamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER