A3 Haber

AKP’li rektör Hotar’a tazminat davası: İlkbaharda açılan davaya sonbaharda duruşma günü

AKP’li rektör Hotar’a tazminat davası: İlkbaharda açılan davaya sonbaharda duruşma günü

AKP’li rektör Hotar’a tazminat davası: İlkbaharda açılan davaya sonbaharda duruşma günü
Eylül 23
10:43 2022

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Bilgin Çelik, AKP’li rektör Nükhet Hotar hakkında haksız soruşturma ve cezalarla mobbing uyguladığı iddiasıyla geçen Nisan’da dava açmıştı. Davanın ilk duruşmasının 22 Kasım’da görüleceğinin belli olması üzerine, Doç. Bilgin duruma tepki gösterdi.

A3 Haber Merkezi | İlkbaharda açtığı tazminat davasıyla ilgili ilk duruşmanın sonbaharda, 22 Kasım’da yapılacağını belirten Doç. Bilgin Çelik, sosyal medya hesabında, “Ben davayı İlkbaharda açmıştım. 22 Kasım’da duruşma var. YÖK kararı sonrası eşim de ciddi bir tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Biz davalarla değil, projelerimiz ve yayınlarımızla ilgilenmek ve onlara zaman ayırmak istiyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

Doç. Bilgin Çelik, Hotar’a açıtğı 100 bin liralık maddi tazminat davasının gerekçelerini 9 Eylül gazetesine şu sözlerle açıklamıştı: “Üniversite bünyesinde Hotar’ın açmış olduğu manavı sosyal medyada herkes gibi eleştirmiştim. Hotar bu konuyu kişiselleştirdi. Sonraki süreçte birçok soruşturmayla devam etti. Benden sonra doçent olanlara, kişiye özel kadrolar verildi. Benim burada 30 yıllık geçmişim olmasına rağmen hala profesörlük kadrosu bekliyorum. Ben üniversitede tanınan biriyim. Sonuçta beni cezalandırdığı zaman, diğerlerine mesaj vermiş oluyor. ‘Bakın ben 30 yıllık DEÜ’lüyü böyle cezalarla bezdiriyorum, ayağınızı denk alın’ diyor. Biz bunların son bulması için tazminat davası açtık. Çünkü burada kurumsal bir durum söz konusu değil. Rektörün bireysel tutumundan kaynaklı bir durum. Bireysel tercihinin de bireysel cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER