A3 Haber

Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’ın “birkaç tane başörtülü” sözlerine tepki: Kafandaki tilkiler diline vuruyor

Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’ın “birkaç tane başörtülü” sözlerine tepki: Kafandaki tilkiler diline vuruyor

Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’ın “birkaç tane başörtülü” sözlerine tepki: Kafandaki tilkiler diline vuruyor
Eylül 27
22:05 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa, buluyor. Geliyor yakasına rozet takıyor” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Ah Erdoğan ah… Kafandaki tilkiler kaçınılmaz olarak diline vuruyor” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün partisinin kadın kolları toplantısında, “İşte şimdi CHP ne yapıyor? Bakıyorsunuz sembolik olarak her zamanki yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor. Geliyor yakasına bir rozet takıyor. ‘Bak işte biz sizden yanayız, sizinle beraberiz.’ Buradan o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna. Sizin bu oyuna gelişiniz bilesiniz ki bu işi bu ülkede hakkıyla yapanlara da saygısızlık olur” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’ın konuşmasının söz konusu kısmını paylaşarak şunları yazdı:

  • “Ah Erdoğan ah… Kafandaki tilkiler kaçınılmaz olarak diline vuruyor. Kadınlara “tane” mi dersin, “birkaç başörtülü” mü dersin, “konu mankeni” mi dersin, “sembolik” mi dersin. Neler neler dersin… Kadın haklarına inanmayan sen, bunu sadece oy almak için bir iş gibi görürsün.
  • Diline de vurur işte böyle. Çünkü sen busun. Muhafazakar genç kadınlara sesleniyorum. Siz “tane” değilsiniz. “İş” değilsiniz. “Konu mankeni” değilsiniz. “Sembolik” değilsiniz
  • Hepiniz bireysiniz ve kazanımlarınız sizin başarınızdır. Bu kazanımları size kimse vermedi, bahşetmedi; siz aldınız. Bay Kemal de her zaman bu konuda haddini bilir ve bilecektir.”

Erdoğan daha önce de Ocak 2021’de CHP ve başörtülü kadınları şu sözlerle hedef almıştı. “Oy almak için bazı yerlerde başörtülü bazılarını vitrin mankeni gibi koymak kimseyi artık aldatmıyor. Geçti o günler. Parlamentoda nice başörtülü bayanlarımız var” ifadelerini kullanan Erdoğan’a karşılık Kılıçdaroğlu, “Ya biraz da sesini kes ya. İnsanlara hakaret etmekten vazgeç. Herhalde bir kadına bundan daha ağır hakaret edilmez. Erdoğan’ın bütün başı örtülü kadınlardan açık ve net özür dilemesini bekliyorum” yanıtını vermişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER