A3 Haber

Kafası karışık: Biden kürsüde yolunu şaşırdı, Ağustos’ta ölen kongre üyesini aradı…

Kafası karışık: Biden kürsüde yolunu şaşırdı, Ağustos’ta ölen kongre üyesini aradı…

Kafası karışık: Biden kürsüde yolunu şaşırdı, Ağustos’ta ölen kongre üyesini aradı…
Eylül 29
10:22 2022

ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmanın ardından sahneden inmek isterken yolunu şaşırdı. Ayrıca Biden, Beyaz Saray’da açlık üzerine yaptığı konuşma sırasında Ağustos’ta bir kazada ölen kongre üyesi Jackie Walorski’nin salonda olup olmadığını sordu.

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden, dün Engelliler Onur Ayı için düzenlenen bir etkinliğe katılarak konuştu. Eşi Jill Biden’ın konuşması bittiği sırada kürsüden inmek isteyen Joe Biden’ın yolunu şaşırdığı görüldü. Jill Biden, kürsüden inmek isteyen Başkan Biden’a yolu göstererek, “Buradan aşağı gideceksin” ifadesini kullandı. Kürsüden inerken kafası karışmış gibi görünen Biden, etrafına biraz daha bakındıktan sonra kürsüden ayrıldı. Sosyal medya kullanıcıları Biden’ın “yine kafasının karıştığını” ifade etti.

Diğer yandan USA Today’da yer alan habere göre, ABD Başkanı Joe Biden dün Beyaz Saray’da Açlık, Beslenme ve Sağlık başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Biden, yönetimin ABD’de açlığı 2030 yılına kadar bitirme çabalarına ilişkin atılan adımları anlattığı konuşmasında, ağustos ayında hayatını kaybeden Kongre üyesini aradı. Biden, “Jackie burada mısın? Neredesin Jackie? Sanırım burada değil” dedi. Oysa Jackie Walorski, ağustos ayında bir trafik kazasında ölmüştü.

Öte yandan ABD basınına göre, Biden’ın son zamanlardaki hareketleri, yaşının ve sağlığının sorgulanmasına neden olarak gösteriliyor. Haberlerde, 79 yaşındaki ABD Başkanı Biden’ın sağlığının iyi olmadığı yorumları öne sürülüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER