A3 Haber

AKP’li danışmandan işçilere talimat: “Parti toplantısına katılın” zorbalığı

AKP’li danışmandan işçilere talimat: “Parti toplantısına katılın” zorbalığı

AKP’li danışmandan işçilere talimat: “Parti toplantısına katılın” zorbalığı
Ekim 01
12:00 2022

AKP’li Belediye Başkanı Özbaş’ın danışmanı, İŞKUR’dan okullara yerleştirilen hizmetlileri bir WhatsApp grubuna doldurdu ve parti toplantısına katılmaları için zorladı. İşçilerin AKP’ye üye yapıldığı iddia edildi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, İŞKUR aracılığı ile okullara yapılan hizmetli alımında AKP’lilerin tercih edildiği iddialarını somutlaştıran yeni bir belgeye ulaşıldı. Denizli Sarayköy Belediyesi’nin AKP’li başkanı Ahmet Özbaş’ın danışmanının, bir WhatsApp grubunda topladığı ilçedeki okullarda görev yapan İŞKUR personelini, “İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden sizler için izin alındı. Sizi parti binamıza bekliyorum” mesajıyla AKP Milletvekili İsmail Bilen’in etkinliğine çağırdığı ortaya çıktı.

“Gerekirse ilçe müdürlüğünü arasınlar”

Denizli Sarayköy’de yaşananlar, “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Özbaş’ın danışmanı Mehmet Onur Akdağ’ın, Denizli’nin Sarayköy ilçesindeki okullarda görevli İŞKUR personelini AKP Milletvekili Özbaş’ın parti binası ziyaretini izlemeleri için çağırdığı öğrenildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Belediye Başkanı Danışmanı Akdağ, İŞKUR aracılığı ile okullarda görevlendirilen hizmetlilerin içinde olduğu bir WhatsApp grubu oluşturdu. Danışman Akdağ İŞKUR’dan gelen okul personelinin olduğu gruba şunları yazdı: “Arkadaşlar iyi akşamlar. Yarın AK Parti İlçe Başkanlığımıza saat 12.00’de AK Parti Manisa Milletvekilimiz İsmail Bilen vekilimiz ziyarete gelecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzden sizler için saat 11.00 ile 13.00 arası izin alındı. Okul müdürlülerinize yarın gittiğinizde belirtmiş olduğunuz saatler arasında izin talebinde bulunup, gerekirse İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü aramalarını söyleyiniz. Hepinizi 11.30’da parti binamıza bekliyorum. Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’ın selamları var. Yarın görüşmek dileğiyle… Mesajımı görenlerin hepsi cevap verirse sevinirim. Ona göre not alacağım.”

İşçiler AKP’ye üye yapıldı iddiası

Edinilen bilgiye göre öte yandan, talimata uyarak AKP Milletvekili Bilen’in ziyareti için parti binasına giden işçiler AKP’ye üye yapıldı. İşçilere, “Ara ara sizlerle toplantılar yapacağız” denildiği de öne sürüldü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER