A3 Haber

Borsada manipülasyon operasyonu: Beş şüpheli tutuklandı

Borsada manipülasyon operasyonu: Beş şüpheli tutuklandı

Borsada manipülasyon operasyonu: Beş şüpheli tutuklandı
Ekim 04
23:28 2022

Borsa İstanbul hisselerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla başlatılan operasyonda adliyeye sevk edilen sekiz şüpheliden beşi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şüphelilerin arasında Mehmet Akdere’nin de olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Borsa İstanbul’da manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 10 kişinin yakalanması için çalışma başlatmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, geçtiğimiz pazar günü İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir’de 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Düzenlenen operasyonda aralarında Mehmet Akdere ile T.K. (23), E.K. (54), N.K.K. (44), A.C.T. (55), B.A. (45), H.G. (65) ve B.A. (23) isimli sekiz şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, iki kişinin ise yurtdışında olduğu tespit edilmişti.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan şüphelilerden 5’i tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Öte yandan 1 şüpheli hakkında konutu terk etmeme şeklinde, 2 şüpheli hakkında ise imza verme ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirleri talep edildi.

Sevk edilen sekiz şüpheliden 5beşi piyasa dolandırıcılığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şüphelilerin arasında Mehmet Akdere’nin de olduğu öğrenildi.

Ne olmuştu?

Borsa işlemlerinde örgütlü ve organize biçimde usulsüzlük yapıldığı ve Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet edildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında haksız kazanç sağladığı belirlenen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmiş, İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir’de belirlenen 17 adrese düzenlenen operasyonda sekiz şüpheli yakalanmıştı. Firari iki şüphelinin ise yurt dışında olduğu belirlenmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER