A3 Haber

Soylu aşiret düğününe katıldı, “Ne kadar güçlü insan tanıyorsam hepsi bu salonda” dedi

Soylu aşiret düğününe katıldı, “Ne kadar güçlü insan tanıyorsam hepsi bu salonda” dedi

Soylu aşiret düğününe katıldı, “Ne kadar güçlü insan tanıyorsam hepsi bu salonda” dedi
Ekim 09
12:11 2022

Ankara’da Pinyanişi aşireti lideri Teoman Zeydan’ın oğlu Nedimcan Zeydan ile Trabzonlu patron Mehmet Helvalı’nın kızı Mihriban Helvalı evlendi. Aşiret düğününe İçişleri Bakanı Soylu da katıldı.

Ankara’da yaşayan Pinyanişi aşireti lideri Teoman Zeydan’ın, TOBB Üniversitesi son sınıf öğrencisi oğlu Nedimcan Zeydan ile Trabzonlu patron Mehmet Helvalı’nın kızı Mihriban Helvalı, Ankara’nın lüks otellerinden birinde evlendi.

Çiftin nikah şahitliğini ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, AKP 21’inci Dönem Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata, AKP Van Milletvekili İrfan Kartal, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, 23’üncü Dönem Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, 19’uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve Zeydan ailesinin büyüğü Necip Zeydan yaptı.

Düğüne Türkiye’nin birçok ili ile yurt dışından da İran, Irak, Hollanda, Katar, Almanya, Suudi Arabistan’dan yaklaşık 3 bin davetli katıldı. Çiftin düğününde takılar damadın babası Teoman Zeydan’ın isteği üzerine sandığa atılırken, miktarı açıklanmadı.

Çiftin nikah şahitliğini yapan İçişleri Bakanı Soylu, bu düğünün dostluğun ve birliğin tezahürü olduğunu belirterek, “Teoman Zeydan ve eşi Hakkarili; gelinin anne ve babası da Trabzonlu. Hakikaten memleketin bir tarafından bir tarafına güzel bir sevgi götürüyorsunuz. Pinyanişi aşireti Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geniş bir nüfusa sahip bir aşiret. Bu özel günde bu aşiretin şerefi, asaleti gücü, sevgisi her şey burada. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da böyle ne kadar güçlü insan tanıyorsam Allah’a şükürler olsun ki; hepsi bugün bu salonda. Bu büyük bir dostluğun ve birliğin tezahürüdür. Düğünler, cenazeler aynı zamanda dostlukların en büyük dayanışmasını ortaya koyarlar. Allah kimseyi dostundan eksik etmesin” dedi.

Damadın babası Teoman Zeydan “Düğünümüzü israfa ve gösterişe dönüştürmeden Allah’ın rızasına resulün sünnetine uygun yapmaya özen gösterdik” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER