A3 Haber

Erdoğan: “Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk”

Erdoğan: “Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk”

Erdoğan: “Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk”
Ekim 10
20:51 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bakanlarıyla yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bakanlarıyla yaptığı toplantının ardından açıklama yaptı. Söz konusu toplantıda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın anayasa değişikliğine ilişkin bir sunum yapacağı belirtilmişti. Erdoğan toplantı sonrası konuya ilişkin yeni bir açıklama yapmadı, “Arkadaşlarımıza aile kurumunu da içeren daha kapsamlı anayasa değişikliği talimatını verdik. Konu Meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl tutuma gireceğini hep birlikte göreceğiz” dedi.

Erdoğan TÜİK’in açıkladığı işsizlik ve istihdam oranlarına atıfla “Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk” ifadesini kullandı.

Sosyal konut projesine 7,2 milyon kişinin başvurduğunu söyleyen Erdoğan ayrıca “müjde” diyerek esnafa Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık kredi kampanyasını duyurdu.

Erdoğan “Doğalgaz depolarımızı yüzde 100 doldurarak talepteki muhtemel artışlara ve beklenmedik kesintilere karşı hazırlığımızı yaptık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Esnaflarımıza yönelik yeni müjdelerimizi konuşmalarımızın son kısmında sizlerle paylaşacağız.
  • 20 yılda yaptığımız düzenlemelerle ülkemizin kanayan yarası olan başörtüsü ve çalışma hakkındaki sorunu çözmüştük. CHP Genel Başkanı’nın bu konuyu gündeme getirmesi üzerine özellikle CHP’de tartışmalar yasakçı zihniyetin tekrar pusuda beklediğini gösterdi.
  • Biz de çözümü anayasal güvence alma teklifinde bulunduk. Meclis’te kabul edilen daha sonra CHP Genel Başkanı’nın başvurusuyla Anayasa Mahkemesi’nde iptal edilen bir düzenleme vardı. Arkadaşlarımıza aile kurumunu da içeren daha kapsamlı anayasa değişikliği talimatını verdik. Konu Meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl tutuma gireceğini hep birlikte göreceğiz.
  • Yaşanan her gelişme Türkiye’nin AB ve Avrupa coğrafyası için kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Ülkemizin bölgesel krizler karşısında sergilediği dengeli tavrın muhataplarımızla takdirle karşılandığını gördük.
  • Prag’da da Doğu Akdeniz ve Ege sorunlarını uluslararası hukuk çerçevesinde çözmek istediğimizi söyledik. Muhataplarımızı ikili temelde diyaloğa davet etmesini bekliyoruz.
  • Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk.
  • Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken, refah kaybını telafi edecek adımları da birer birer atıyoruz.
  •  İlk Evim İlk İşyerim Kampanyasına bugüne kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı.
  • Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim, öğretim gören öğrencilerimize ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda iki defa verilecek destek sayesinde ailelerinin yanına gidip gelmelerini temin etmeyi hedefliyoruz.
  • Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz.
  • Doğal gaz depolarımızı yüzde 100 doldurarak talepteki muhtemel artışlara ve beklenmedik kesintilere karşı hazırlığımızı yaptık.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER