A3 Haber

Bozkurt işareti yapan sporcuya tepki gösterdi: Hakkında suç duyurusunda bulunuldu!

Bozkurt işareti yapan sporcuya tepki gösterdi: Hakkında suç duyurusunda bulunuldu!

Bozkurt işareti yapan sporcuya tepki gösterdi: Hakkında suç duyurusunda bulunuldu!
Ekim 12
16:39 2022

Türkiye Wushu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz’ün, bozkurt işareti yapan sporcuya “Terbiyesizlik yapma” dediği iddia edildi. Akyüz hakkında “Bozkurt işaretine terbiyesilik dediği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Afyonkarahisar’da beşinci Açık Wushu Kung Fu Balkan Şampiyonası’nda 48 kiloda şampiyon olan Sıla Zeynep Turan madalya töreninde ülkücülerin bozkurt işaretini yaptı. Türkiye Wushu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz’ün Turan’a “Terbiyesizlik yapma” diyerek tepki gösterdiği iddia edildi. Akyüz hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

DHA’nın aktardığına göre Avukat Uğur Tarhan, avukatı Paşa Büyükkayaer aracılığıyla Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Abdurrahman Akyüz hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak”tan suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler kullanıldı: “Bozkurt işareti büyük Türk milletine mensup milyonlarca kişi için Türklüğün sembolü olarak kabul edilen bir tarihsel simgedir. Bozkurt işareti dünya üzerindeki bütün Türkler tarafından yapılmaktadır. Şüpheli şikayete konu eylemi ile Türklüğün sembolü olarak kabul edilen bozkurt işaretini terbiyesizlik olarak aşağılamak suretiyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu işlemiştir. Zira bozkurt işaretini aşağılamak, Türk milletini, Türk ırkını aşağılamakla eşdeğerdir. Bu nedenle şüphelinin eylemine uyan suçtan dolayı cezalandırılmasını talep ediyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER