A3 Haber

Bir “Alevi açılımı” da Bahçeli’den: Türkeş’in memleketine cemevi talimatı

Bir “Alevi açılımı” da Bahçeli’den: Türkeş’in memleketine cemevi talimatı

Bir “Alevi açılımı” da Bahçeli’den: Türkeş’in memleketine cemevi talimatı
Ekim 13
11:04 2022

Dün kurmaylarını toplayan MHP lideri Bahçeli, partinin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş’in memleketinde cemevi inşasına başlanması talimatı verdi. Çalışmalarda sona gelinirken, cemevinin 15-20 gün içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun türbana yasal güvence teklifi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, göstermelik bir “Alevi açılımı” hamlesini yaptı. Erdoğan’ın hamlesine cumhur ttifakının ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den tam destek geldi. Bahçeli, son grup toplantısında cemevlerinin ibadethane olduğunu söyledi.

Bahçeli’nin son konuşmaları sonrası dün topladığı kurmaylarına yeni bir talimat verdiği öğrenildi.

Yandaş “gazete” Sabah’ın haberine göre, Bahçeli son olarak Alparslan Türkeş’in memleketi Pınarbaşı ilçesinde cemevi yapılması talimatını verdi.

Bunun üzerine hemen harekete geçtiklerini vurgulayan Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, Türkeş’in memleketine yapacakları cemevinin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını kaydederek, çevre düzenlemesiyle birlikte toplam 3 bin 840 metrekare alan üzerinde bina inşaatı yapıldığını bildirdi. Cemevi çalışmalarına yaklaşık bir buçuk ay önce başlandığını belirten Uzunluoğlu, “40 günde inşaatı bitiriyoruz. 15-20 güne kadar açılışı yapacağız” ifadesini kullandı.

Bahçeli’nin ayrıca il ve ilçe belediye başkanlarına Alevi vatandaşların bulunduğu yerlere yeni cemevi yapılması konusunda da tavsiyelerde bulunduğu öğrenildi. Bahçeli, başkanlara Alevi vatandaşların her zaman yanında olunmasına önem vermeleri gerektiğini iletti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER