A3 Haber

Taliban sözcüsünün de katıldığı “Alimler Buluşması” bildirisi yayımladı: Okulların yerine şer’i medrese istediler

Taliban sözcüsünün de katıldığı “Alimler Buluşması” bildirisi yayımladı: Okulların yerine şer’i medrese istediler

Taliban sözcüsünün de katıldığı “Alimler Buluşması” bildirisi yayımladı: Okulların yerine şer’i medrese istediler
Ekim 17
15:52 2022

İslami Tebliğ Tedris İlim ve Hareket Adamları Derneği’nin, Taliban sözcüsünün de katılımıyla gerçekleştirdiği “Alimler Buluşması” sonrasında tartışılacak bir bildiri yayınlandı.

Başkanlığını, Hizbullah davası hükümlüsü Enver Kılıçaslan’ın yaptığı İslami Tebliğ Tedris İlim ve Hareket Adamları Derneği’nin Diyarbakır’da düzenlediği “7’nci Alimler Buluşması” sonrasında, tartışılacak bir bildiri yayınlandı.

Kısa Dalga’da yer alan habere göre, bildiride, Taliban yönetiminin “kurtuluş savaşı vererek” devlet kurduğu savunulup tanınması için desteklenmesi istendi. “Şeri medreselerin güçlendirilmesi”ni isteyen bildiride, isim verilmeden LGBTİ+’lar da “sapkın” olarak tanımlanıp hedef alındı.

“Buluşmamızda takdim ve müzakerelerden sonra ortaya çıkan sonuç maddelerini basın kamuoyuna sunuyoruz” diye başlayan bildiride yer alan mesajlar ve maddelerden bazıları şöyle:

“Ulema davayı ayakta tutar”

  • “Ulema Peygamberlerin (aleyhimüsselam) varisleridir. Peygamberliğin diliyle konuşur, Peygamberlerin ahlakıyla ahlaklanır ve davalarını ayakta tutarlar.
  • Ümmetin dirilişi, insanlığın medeniyetle yeniden buluşması, Müslümanların ve bütün dünyanın hürriyet, refah ve saadeti için ilme yönelmek, Rabbanî âlimler yetiştirmek; bu hedef doğrultusunda ilmi müfredatı hem fikrî ve ilmî sahada hem teknolojik gelişmeleri takip yönünden güncellemek zorundayız.
  • Müslümanları ihya edecek, küfür ve zulümden kurtaracak siyasî ve fikrî liderler yetiştirmek için âlimlerimizin yeniliğe her daim açık olma ihtiyacı vardır. Aynı şekilde insanın haysiyet, değer, saygı ve kişiliğini geri kazanmasında; hayat, bilinç ve vakıayı anlamamızda rehberlik etmeleri için, gerekli bütün ilimler ve yüksek kabiliyetlerle donatılmış önder âlimler yetiştirmek durumundayız.

“Şeri medreseler desteklenmeli”

  • Müfredat ve programını, gayri İslâmî herhangi bir yapının tesiri altında kalmadan, İslam’ın emir ve maslahatları doğrultusunda belirleyen Şer’i medreseler ve onların başında bulunan ulema, medreselerimizin tesis vesilesi olan sabitelerden ve üzerinde yol aldığı esas yapıdan uzaklaştırılmadan desteklenmeli ve güçlendirilmelidir.

LGBT+’ları hedef aldı

  • Toplumların çekirdeği ailedir. Aile, küresel sömürgeci güçlere karşı güçlü bir kalemizdir. Ümmetin uleması, aile kurumunun korunması için seferber olmalıdır. Ailenin yıkılması için sapkınlıkların, kanuni güvence altına alındığı bir dönemde, sapkın fikirler gibi, sapkın davranışların engellenmesi konusunda da ulema öne geçmeli ve topluma rehberlik etmelidir”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER