A3 Haber

Demirtaş: Kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur

Demirtaş: Kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur

Demirtaş: Kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur
Ekim 19
23:47 2022

Selahattin Demirtaş, Irak’ın kuzeyindeki askeri operasyonlarda kimyasal silahlar kullanıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, “Bu görüntülere TBMM ve muhalefet sessiz kalamaz” dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Irak’ın kuzeyindeki askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı, Meclis ve muhalefete çağrı yaptı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

  • “Sosyal medyada PKK’lilere karşı kimyasal silah kullanıldığına dair görüntüler olduğunu avukatlarım aktardılar. Durumun tespiti için bağımsız, uluslararası bir heyetin bölgeye giderek inceleme yapması gerekir. Bunun koşulları sağlanmalıdır.
  • Bu görüntülere TBMM ve muhalefet sessiz kalamaz. Bunu sessizlikle geçiştirmek suçu onaylamaktır. Gerekçesi ne olursa olsun kimyasal silah kullanmak dünyanın her yerinde ağır bir suçtur. Böyle bir suçun açık sorumlusu, savaş politikasında sınır tanımayan AKP-MHP iktidarı olur.
  • Hiç kimse bir an bile aklından çıkarmasın ki, kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur ve insanlığa karşı suçlarda zaman aşımı yoktur. Böyle bir suç işleyenler, bağımsız yargı önünde mutlaka hesap vereceklerdir.”

1- Sosyal medyada PKK’lilere karşı kimyasal silah kullanıldığına dair görüntüler olduğunu avukatlarım aktardılar.

Durumun tespiti için bağımsız, uluslararası bir heyetin bölgeye giderek inceleme yapması gerekir. Bunun koşulları sağlanmalıdır.

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) October 19, 2022

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER