A3 Haber

Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü paylaşımları nedeniyle görevden alındı

Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü paylaşımları nedeniyle görevden alındı

Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü paylaşımları nedeniyle görevden alındı
Ekim 19
19:07 2022

Artvin Kemalpaşa’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Cengiz, görevden alındı. Cengiz gerekçe olarak Türkan Saylan, Nazım Hikmet, tır şoförlerinin heyelan altında kalması paylaşımlarının gösterildiğini belirtti.

Artvin Kemalpaşa’da uzun yıllar öğretmenlik yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Cengiz, görevden alındı. Görevden alma kararı sosyal medyada ve ilçede tepki çekti.

Evrensel’deki habere göre tepkiler üzerine açıklama yapan Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cengiz’in sosyal medyada Türkan Saylan’a ilişkin paylaşımının görevden alma kararıyla ilgisi olmadığı iddia edildi ancak aynı açıklamada “Müfettişlerimizce yapılan soruşturma sonucu, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ve yönetmelikte yer alan bağlayıcı hükümlere uymayarak, yaptığı paylaşımlar nedeniyle vatandaşlarımız arasında ayrıştırıcı söz ve ifadelerin yer aldığı yorumlara neden olduğu, ilçedeki okul ve kurumlar arasında oluşan sorunları çözme ve verimliliği arttırma konusunda yeterli beceriyi göstermediği, uhdesine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirmediği tespit edilerek yöneticilik görevi sona erdirilmiştir” ifadelerine de yer verildi.

Hakkında yürütülen soruşturma sonrası görevden alınan Cengiz ise sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak karara tepki göstermişti. Cengiz, görevden alınma kararının ardında Türkan Saylan ve Nazım Hikmet’e ilişkin paylaşımları ile Hopa-Kemalpaşa’da tır şoförlerinin heyelan altında kaldığı kazaya ilişkin eleştirel paylaşımları olduğunu belirtmişti.

“Görevden ayrılmak zorunda bırakılıyorum”

Cengiz sosyal medya hesabındaki mesajında şu ifadelere yer vermişti:

  • “Kemalpaşa’dan, beni çok sevdiğine tüm kalbimle inandığım öğrenci, öğretmen ve velilerimi bırakarak, görevden alınarak ayrılmak zorunda bırakılıyorum.
  • Beni herkes bilir ki, Adem Hoca’nın sağında, solunda, beyninde, her yerinde Atatürk vardır, evrensel ahlaki değerler vardır, hak hukuk vardır, adalet vardır, çok çalışmak vardır, heyecanı hep yüksek olmak vardır, herkese dokunmak vardır, öğretmeninin yanında makamını verme pahasına bile durmak vardır, yanlış olan hiç bir şeyi kimsenin yaptıramaması vardır… Bunlarla gidiyor olmak benim için onurdur.
  • Ancak, bunca emeğin karşılığında bir teşekkür için bile aramayan ya da aramaya utanan üst paydaşlarımızı, beni aylardır rahat bırakmayan eğitimle alakası olmayan her dönemin adamlarını, ilçemizde değerli bir öğretmenimizin yaşadığı tutum sonrası asla pişman olmadığım tutumun yüzünden üzerime gelenleri, kendime özel sosyal medyamda Türkan Saylan ve Hopa Kemalpaşa Karayolundaki Tır Kazası başta olmak üzere, geçmişteki Nazım Hikmet v.b içerikli paylaşımları alınmama gerekçe olarak önüme koydurtanları, hukuka, öğretmenlerime, öğrencilerime ve Allah’a havale ediyorum… Hoşçakalın.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER