A3 Haber

Eski Tarım Bakanı Fakıbaba hem vekillikten hem AKP’den istifa etti

Eski Tarım Bakanı Fakıbaba hem vekillikten hem AKP’den istifa etti

Eski Tarım Bakanı Fakıbaba hem vekillikten hem AKP’den istifa etti
Ekim 20
11:10 2022

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Fakıbaba, açıklamasında, “Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için mutluyum” ifadelerini kullandı. Öte yandan Fakıbaba’nın İYİ Parti’ye geçeceği öğrenildi.

AKP Şanlıurfa Milletvekili eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilliğinden ve partisinden istifa etti.

Sosyal medya hesabından istifasına dair açıklama yapan Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı:

  • “2003’te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşerilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur.”

İYİ Parti’ye geçiyor

Fakıbaba, İYİ Parti’ye geçecek ve çarşamba günü gerçekleşecek olan grup toplantısında parti rozetini takacak.

RTÜK Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı, Fakıbaba’nın AKP’den istifasının ardından, RTÜK üyeliği dağılımının yeniden değiştiğini ve boş kontenjanın yeninden İYİ Parti’ye geçtiğini ifade etti.

AKP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Taha Yücel’in istifasının ardından boşalan üyelik kontenjanı İYİ Parti’ye geçmişti.

Ancak Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılmasıyla birlikte RTÜK’ün üye yapısı değişmişti. 9 üyeli üst kurulda 5 sandalye AKP, 2 sandalye CHP, 1’er sandalye ise MHP ve HDP’nin aday gösterdiği isimler arasından seçiliyordu. Taha Yücel’in istifa ederek ASELSAN’a geçmesinin ardından yeni seçilecek isim için İYİ Parti aday gösterecekti. Ancak Çelebi’nin AKP’ye geçişi ile birlikte, bu hak yeniden AKP’ye geçmişti.

Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

Ahmet Eşref Fakıbaba 16 Aralık 1951’de Şanlıurfa Birecik’te doğdu. Fakıbaba, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yapan Fakıbaba, Amerika’da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesi’nde Başhekimlik yaptı.

1997’de Star TV’de yayınlanan ve başrollerinde İbrahim Tatlıses, Aydemir Akbaş, Atilla Pakdemir ve Gülben Erben’in yer aldığı “Fırat” adlı dizide rol aldı.

Saadet Partisi‘ne katıldı ancak Numan Kurtulmuş‘un partiden ayrılış nedenini göstererek istifa etti.

28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AKP‘den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve kazandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı.

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde milletvekili genel seçimlerinde AKP Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görevlendirildi.

2018’deki milletvekilliği seçimlerinde AKP’den Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER