A3 Haber

Yer, İstanbul: Boğazını keserek katlettikleri kadının bileziklerini çaldılar

Yer, İstanbul: Boğazını keserek katlettikleri kadının bileziklerini çaldılar

Yer, İstanbul: Boğazını keserek katlettikleri kadının bileziklerini çaldılar
Ekim 23
12:14 2022

Beyoğlu’nda dün yaşanan olayda hırsızlık amacıyla girdiği evde 66 yaşındaki Mevlüde A.’yı öldüren cinayet şüphelisi Baran Ü. polis ekipleri tarafından yakalandı. Kuyumcuda bilezikleri bozdururken güvenlik kamerasına görüntüleri yansıyan Baran Ü. polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, Kulaksız Mahallesinde dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Yağhanesi Sokak’taki üç katlı binanın giriş katında oturan 65 yaşındaki Mevlüde A.’nın evine iki hırsız girdi. Mevlüde A.’nın uyuduğunu gören hırsızlar, kolundaki bilezikleri almak istedi. Şüpheliler kadının koluna dokunduğu sırada uyandı. Kadınla şüpheliler arasında bir süre boğuşma yaşandı. Şüphelilerden biri yanındaki bıçakla Mevlüde A.’nın önce bileğini ardından boğazını keserek öldürerek bilezikleri aldı. Ardından şüpheliler olay yerinden uzaklaştı. Bağrışmaları duyan apartman sakinleri iki çocuk annesi Mevlüde A.nın dairesine gittiklerinde kadının yerde hareketsiz yattığını gördü. Binadakiler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Mevlüde A.’nın yaşamını yitirdi belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri dairede incelemeler yaptıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Katil komşusu çıktı

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nce gerçekleştirilen çalışmalarda, şüphelinin daha önceden de poliste suç kaydı bulunan Baran Ü. olduğu belirlendi. Öldürülen kadının komşusu olduğu tespit edilen Baran Ü.’nün, cinayetin hemen ardından üstünündeki elbiseleri değiştirip, iş yerine uğradığı ardından Hasköy’de bulunan bir kuyumcuya gittiği tespit edildi.

Baran Ü.’nün motosiklet ile sokağa girip, çıktığı anlar ve çaldığı kuyumcuda bileziği bozdurması güvenlik kameralarına yansıdı. Bu tespitlerin ardından Baran Ü. aynı mahallede gözaltına alındı. Sorgulamasında cinayeti kabul etmeyen Baran Ü. polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahalle sakini Ercan Emanetoğlu “Hırsızlar kadının boğazını kesmişler. Polisler gereken delilleri alıp gittiler. Biz insanların bağrışmasına geldik. Sağlık ekipleri geldi kadına müdahale etti. Bileziklerini almışlar galiba” dedi. Mahalle sakini başka bir kişi ise “Bir kadın geldi. ‘Abi yardım eder misin’ dedi . Olay yerine gittim, baktım kadın yerde yatıyordu. Sırtında boğazında ve kalbinde yara vardı. Kolundaki bilezikleri almışlar galiba” diye konuştu.

“Camdan giriyorlar, orada anneyle karşılaşıyorlar”

Burada konuşan Mevlüde Aluçlu’nun Oğlu İsmail Muammer Aluçlu” Söylenecek söz kalmadı. Gitti yani canımız gitti. Yüce Türk adaletine de güveniyoruz. İnşallah en kısa zamanda suçlular yakalanıp cezasını çekmesini temmeni ediyoruz. Hırsızlık için girmiş olsalar alabileceği cüzdanı var telefonu var. Zaten doğru dürüst bir eşyası yoktu. İki çekyat bir televizyon, bir buzdolabı vardı. Söylenenlere göre ev kimsenin olmadığı düşünülerek camdan giriliyor, orada anneyle karşılaşıyorlar. Yine anlatılanlara göre içerde bir arbede, boğuşma olmuş ondan sonrasına ilişkin fazla bir bilgi yok. Annemin kolunda bir tane bileziği vardı onu da almışlar. Bu kadar basit olamaması lazım, söyleyecek söz bulamıyorum.” dedi. Mevlüde Aluçlu’nun cenazesi Okmeydanı Fatih Sultan Mücahitler Camiinde düzenlenecek olan törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi. (DHA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER