A3 Haber

ADD’den AKP’li Mahir Ünal hakkında suç duyurusu

ADD’den AKP’li Mahir Ünal hakkında suç duyurusu

ADD’den AKP’li Mahir Ünal hakkında suç duyurusu
Ekim 25
18:15 2022

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın Cumhuriyete ilişkin kullandığı ifadelerin ardından ADD Ünal hakkında suç duyurusunda bulundu

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8’inci Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda düzenlenen konferansta, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi, her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi, Mao’nun Çin kültür devrimidir, lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” demişti.

ADD Kocaeli Şubesi Başkanı Taylan Bingöl ve dernek üyeleri, bu sözleri nedeniyle bugün Mahir Ünal hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“Bir namus ve şeref meselesi”

ADD’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

  • “Şubemiz öncülüğünde bugün burada toplanarak suç duyurusunda bulunma sebebimiz; AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın Cumhuriyetimize karşı düşmanlığını Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda itiraf etmesidir. Cumhuriyet karşıtı ve Türkçe düşmanlığını itiraf eden AKP’li Mahir Ünal yirmi yıldır Cumhuriyetimiz sayesinde iktidar olan AKP hükümetinin grup başkan vekilidir. Üstelik te Cumhuriyet ve Türkçe düşmanlığını itiraf etmek için seçtiği kitle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençleridir! Elbette bugün burada uzun uzun Cumhuriyet kazanımları ile ilgili tarih dersi verecek değiliz ancak bir namus ve şeref dersi vermeden de geçmeyeceğiz. Cumhuriyet’in harf devrimi, dil devrimi ve aydınlanma mücadelesi; bilimi ve eğitimi bir azınlığın ayrıcalığı olmaktan çıkartıp tüm millete kazandırmıştır. Bu devrimlerle millet bilincini kazandık, emperyalizmin her türlü saldırısını defettik. Cumhuriyetimize karşı içerden ve dışardan gelecek tüm saldırılara karşı da yine bu devrimlere sıkı sıkıya tutunacağız.

“Söylenenlerin hepsi suç ve yalan”

  • Hepimizin bildiği üzere anti-Kemalist karşı devrimci zihniyet gerek memurları ile gerek valileri ile gerekse Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizdeki uzantıları ile her seferinde toplumumuzun nabzını ölçmek için benzeri cümleler kuruyor. Ancak Kocaeli Valisi örneğinde gördüğümüz gibi bu girişimlerin sonucu sadece “U dönüşü” dür. Bu dönüşlerde en büyük pay ise bugün burada toplanan siz değerli vatanseverlerin korkmaksızın kararlı ve onurlu duruşudur.Yargının ülkemizde geldiği umutsuz durum elbette bizleri kaygılandırıyor ancak Cumhuriyetimize karşı işlenen suçların en azından günümüzde kayıt altına alınması, yeniden inşa edilecek olan Atatürk Türkiye’sinde büyük önem kazanmaktadır. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın sözleri bir ifade özgürlüğü değil, anayasamızın değiştirilemez maddelerine karşı bir suçtur. Aynı zamanda çıkarmaya muktedir oldukları dezenformasyon yasası kapsamında da suçtur. Çünkü yalan bilgidir. Dolayısı ile Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz.

“Taviz vermeyeceğiz”

  • Bugün burada meclisten yemin etmemiş de olsak da devletimizin varlığı ve bağımsızlığını, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, milletimizin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyan namuslu ve şerefli inşalar olarak toplandık. Gazi meclisimizin kürsüsünden; devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağına; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağına; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağına; büyük Türk milleti önünde namusu ve şerefi üzerine and içenlerin, namusu ve şerefini siz değerli vatanseverlerin taktirine bırakıyoruz. Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri ile hesaplaşmak isteyen, “Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye maskaraları Yunan askerlerinin önünden kaçıyor.” Cümlesini kuran İskipli Atıf’ın torunları varsa, İzmir’de işgalci Yunan askerini denize döken Ebedi Baş Komutanımız Mustafa Kemal’in askerleri de görevin başındandır. Taviz vermeyeceğiz. Siyaset yapmıyoruz, cumhuriyet devrimlerini koruyoruz.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER