A3 Haber

Şebnem Korur Fincancı’nın avukatı evinde bulunduğu iddia edilen örgüt dökümanını açıkladı: Bejan Matur’un kitabı

Şebnem Korur Fincancı’nın avukatı evinde bulunduğu iddia edilen örgüt dökümanını açıkladı: Bejan Matur’un kitabı

Şebnem Korur Fincancı’nın avukatı evinde bulunduğu iddia edilen örgüt dökümanını açıkladı: Bejan Matur’un kitabı
Ekim 26
15:52 2022

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bu sabah Kadıköy’de gözaltına alındı. Gözaltı sonrası, iktidara yakın medya Fincancı’nın evinde silah, mühimmat ve örgütsel yayın bulunduğunu iddia etti.

İddialarla ilgili açıklama yapan Fincancı’nın avukatı Meriç Eyüboğlu; silahın Fincancı’nın babasının ruhsatlı silahı olduğunu, tutanakla karakola teslim edildiğini belirterek, bulunan fişeklerin bu silaha ait fişekler olduğunu; örgütsel yayın olarak lanse edilen kitabın da Bejan Matur’un kitabı olduğunu açıkladı.

İşte avukat Eyüboğlu’nun açıklamasının tam metni:

“Şebnem Hoca’ya ilişkin en yetkili ağızlardan açıklamaların ve hemen ardından linç girişiminin başlaması bugünlerin habercisi gibiydi. İstanbul ve Ankara savcılıklarında dosyayı aradık. Ankarada bulduk. Avukat arkadaşlarımız günlerce gidip geldi müvekkilimizi ifade vermek üzere hazır edeceğimizi hem sözlü hem yazılı defalarca ifade etti. Kaldı ki bu içerikte bir başvuru olmasaydı bile, Şebnem Hoca tüm kamuoyunun tanıdığı bir bilim insanı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı. Yeri, yurdu, adresleri biliniyor. Herhangi bir zamanda Savcılık daveti üzerine ifade vermeye zaten giderdi. Geçmişteki örneklerde olduğu gibi.

Ama hayır saat 06.30’da ev baskını yapılarak gözaltına alınması tercih edildi! Dün ard arda yapılan açıklamalardan sonra, çok da şaşırtıcı değil elbette! Ankarada avukat arkadaşlarımız nöbette, soruşturma savcısı görüşmüyor, bizler avukatları olarak bilgi alamıyoruz. Hala gözaltı kararına bile ulaşamadık ama TRT, sabah ve benzerleri çarsaf çarşaf “bilgi” dağıtıyor! Bu “bilgi”leri el altından kim sızdırıyor tespit edip açıklanmalı ve sorumlular hakkında derhal işlem yapılmalı.

En azından hukuk devletinde böyle olur! Ev aramasında babasından kalan ruhsatlı silaha ait bir kutu fişek çıktı. Babasının ölümü sonrasında yani 14 yıl önce bu silahı tutanak karşılığı karakola teslim etmiş, belli ki silaha ait bir adet fişek kutusu gözden kaçmış (Söz konusu fişekler bu silaha ait). 14 yıl geçtiği için Şebnem Hoca’nın ayrıntıları hatırlaması elbette mümkün değil. Yanı sıra adli tıp uzmanı bir akademisyen olarak eğitim materyali olarak kullanabilecek fişekler “örgüt materyali” diye lanse ediliyor, paylaşılıyor.

“Örgüt yayını” diye sunulan kitap ise Bejan Matur’un “Bir Dağın Ardına Bakmak” isimli kitabı. Bir yayının, sonrasında toplatma kararı verilmiş olsa bile, tek bir örneğine sahip olmak suç değildir. Suç olan yasaklı yayını basmak, dağıtmak, satmaktır. Kısacası evde bulunan materyallere ilişkin koparılan gürültünün hukuki bir karşılığı ve dayanağı olmadığını, Şebnem Hoca’nın uzun süre gözaltında kalması ve hatta tutuklanmasını sağlamak amacıyla algı ve karalama operasyonu yapıldığını, linç kampanyasına bir tas daha su taşındığını bilgilerinize önemle sunmak istiyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER