A3 Haber

CHP ve Soylu arasında “eşkıya” kavgası: Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın göreve iadesine ret

CHP ve Soylu arasında “eşkıya” kavgası: Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın göreve iadesine ret

CHP ve Soylu arasında “eşkıya” kavgası: Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın göreve iadesine ret
Ekim 27
22:55 2022

CHP’li eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın mahkemesinde çıkan tartışma Süleyman Soylu ve CHP’liler arasında gerilime neden oldu.

Yalova Belediyesi Yolsuzluk ve Zimmete para geçirme davasının 9. duruşması bugün Yalova 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Yolsuzluk iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan CHP’li eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman için üçüncü bilirkişi raporunda da “suçsuzdur” denildi. Rapora rağmen mahkeme Salman’ın göreve iadesi talebini reddetti.

Vefa Salman’a, destek için CHP Genel Başkan Yardımcıları, Muharrem Erkek, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Gamze Akkuş İlgezdi, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yalova Adliyesi’nde bir araya geldi.

Sabah gazetesi, CHP’li eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın göreve iadesi ile ilgili mahkeme görüntülerini paylaştı ve haberinde “Aralarında Ali Mahir Başarır, Mahmut Tanal, Canan Kaftancıoğlu’nun bulunduğu CHP’li isimler hakimin üzerine yürüyerek hakaretler savurdu” ifadelerini kullandı.

“Eşkıya takımı”

Sabah’ın haberini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da alıntıladı ve CHP’lileri hedef alarak “Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkıya takımı, bugün de mahkeme bastı” dedi.

Soylu’nun bu sözlerine ise CHP sessiz kalmadı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da Soylu’ya yanıt verdi ve şöyle dedi:

“Bu ülkenin yüzkarasısın sen”

  • “Bir eşkıya arıyorsan aynaya bak suç işleri bakanı; suçsuz günahsız bir belediye Başkanının hakkını gasp ettin Utanmaz adam! başsavcıları arıyorsun talimat veriyorsun! Bu ülkenin yüz karasısın sen!”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan da Soylu’ya tepki geldi. CHP’li Torun da şunları söyledi:

  • “Bak Fotoroman Süleyman! Sen, Yalova’da suçsuz belediye başkanımızı görevden alıp rüşvetten ceza alan AKP’li başkanlarla fotoğraf veren bir bakansın! Sen bu devletin yüz karası olarak anılacaksın!”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, “Eşkıyalık, haraç, mafya, uyuşturucu baronlarıyla kol kola olmak gibi kavramları öğrenmek isteyenler aynaya baksınlar” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER