A3 Haber

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti
Ekim 27
11:08 2022

Merkez Bankası’nın 2022 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 60,4’ten yüzde 65,2’ye yükseldi. 2023 yılı sonunda enflasyon beklentisi yüzde 22,3 ve 2024 yılı sonunda enflasyon tahmini yüzde 8,8 oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın dördüncü ve son Enflasyon Raporu açıklıyor.

TCMB İdare Merkezi’ndeki bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu, “Rusya-Ukrayna Savaşı’na bağlı olarak ortaya çıkan jeopolitik riskler enflasyonun küresel ölçekte yükselmesine ve talebin zayıflamasına yol açarken, aynı zamanda enflasyon oranlarındaki artışın öngörülenden daha uzun süreceğine dair beklentileri güçlendirmektedir” ifadelerini kullandı.

Kavcıoğlu, şöyle devam etti: “Yurt içi iktisadi faaliyet, yaşanan büyük arz şoklarına rağmen, sürdürülebilir bir yapıda ve kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Türkiye ekonomisinde son sekiz çeyrek boyunca gerçekleşen büyüme oranları eğilim olarak diğer büyüme dönemlerinin üzerindedir.”

Kavcıoğlu, istihdam edilen kişi sayısının 2020 yılı birinci çeyreğinden bu yana toplamda 4,1 milyon kişi arttığını ifade etti.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, “Enflasyon tahmin aralığımızın orta noktaları 2022 yıl sonunda yüzde 65,2, 2023 yılı sonunda yüzde 22,3 ve 2024 yılı sonunda ise yüzde 8,8 seviyelerine tekabül etmektedir” açıklamasını yaptı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER