A3 Haber

Ukrayna’nın başkenti Kiev güne patlama sesleriyle uyandı

Ukrayna’nın başkenti Kiev güne patlama sesleriyle uyandı

Ukrayna’nın başkenti Kiev güne patlama sesleriyle uyandı
Ekim 31
09:49 2022

Rusya, Kırım köprüsüne zarar veren patlamadan Kiev’i sorumlu tutmasının ardından son haftalarda Ukrayna’ya yönelik füze saldırılarını artırdı. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bu sabah yeniden patlama sesleri duyuldu.

Rusya, Kırım köprüsüne zarar veren patlamadan Kiev’i sorumlu tutmasının ardından son haftalarda Ukrayna’ya yönelik füze saldırılarını artırdı.

Reuters’a konuşan görgü tanıkları Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesi duyduklarını açıkladı. Harkiv Belediye Başkanı Ihor Terekhov, şehrin kritik altyapısının 2 füzeyle hedef alındığını belirtti.

Diğer taraftan, iki hafta önce Ukraynalı yetkililer, Rus kuvvetlerinin kuzey Kiev’deki enerji altyapısına saldırdığını açıklamıştı. Başkanlık Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Timoşenko de bir enerji tesisine üç Rus saldırısı olduğunu ve saldırının “kritik altyapı” üzerinde olduğunu bildirmişti. Kiev’in ‘kamikaze drone’larla vurulduğu belirtilmişti. Rus güçleri 10 Ekim’de de Kiev’e bir dizi saldırılar düzenlemişti.

Kırım Köprüsü saldırısı

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’a yaptığı Kerç Boğazı’ndaki Kırım Köprüsü, Ukrayna’nın saldırılarına maruz kalmıştı. Rus ilhakının sembolü olarak görülen köprüde ağır hasar meydana gelmişti.

Kiev’e düzenlenen füze saldıları, Kırım Köprüsü’ne yapılan saldırılardan kısa bir süre yaşandı.

Şubat ayında başlayan savaşın ilk dönemlerinde Kiev çatışmalara ve füze saldırılarına sahne olsa da son haftalarda kentte sessizlik hakimdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER