A3 Haber

Diyarbakır’daki şoför cinayetinde detaylar ortaya çıktı: Öldürmek için tetikçi tutmuş

Diyarbakır’daki şoför cinayetinde detaylar ortaya çıktı: Öldürmek için tetikçi tutmuş

Diyarbakır’daki şoför cinayetinde detaylar ortaya çıktı: Öldürmek için tetikçi tutmuş
Kasım 07
16:05 2022

Diyarbakır’da yolcu durağında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren midibüs şoförü Muhammed Mehdi Balkaya’nın “kan davası” nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Muş’tan yolcu getirdiği Diyarbakır’da durakta beklerken silahlı saldırıda yaşamını yitiren midibüs şoförü 50 yaşındaki Muhammed Mehdi Balkaya cinayeti ile ilgili gözaltına alınan üç şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden R.T. ve S.M’nin Balkaya’yı tanımadığı, azmettirici M.G’den aldıkları para karşılığında cinayeti işledikleri tespit edildi.

Olay, 4 Kasım günü akşam saatlerinde Diyarbakır- Şanlıurfa kara yolu Seyrantepe köprülü kavşak çıkışındaki yolcu durağında meydana geldi. Muş’tan 21 SV 222 plakalı midibüsüyle Diyarbakır’a yolcu getiren Muhammed Mehdi Balkaya, durakta beklerken iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Balkaya kanlar içerisinde kalırken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Balkaya, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından özel hastaneye kaldırıldı. Ancak Balkaya, tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cadde üzerindeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile iş yerlerinin güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye aldı. Yaklaşık 2 saatlik kamera kaydından 10 farklı açıyı izleyen ekipler, şüphelilerin R.T. ve S.M. olduğunu belirledi. Ekipler, iki şüpheliyi olaydan 3 saat sonra Yenişehir ilçesinde yakaladı. Polis, olayla ilgili olarak M.G’yi de Muş’ta yakalayarak gözaltına aldı.

Muhammed Mehdi Balkaya’nın cenazesi götürüldüğü Muş’ta merkeze bağlı Arpayazı köyünde toprağa verildi.

Adliyeye sevk edildiler

R.T. ve S.M’nin Balkaya’yı tanımadığı ve para karşılığında plan yaparak cinayeti gerçekleştirdiği tespit edildi. Olayın azmettirici olduğu belirtilen M.G’nin kardeşinin, Balkaya’nın bir akrabası tarafından öldürdüğü ortaya çıktı. M.G’nin cinayet planı, silah temini, para alışverişi gibi tespitlerle azmettirici olduğu tespit edildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER