A3 Haber

Erdoğan: Özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz

Erdoğan: Özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz

Erdoğan: Özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz
Kasım 07
15:52 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı hayalimizin mimarı da sahibi de 85 milyonun tamamıdır. Gazete köşelerinden, televizyon ekranlarından veya sosyal medya mecralarından umutsuzluk aşılayan, insanımıza sürekli ‘Yapamazsınız’ diyen özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet ve Kongre Merkezi’nde “2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni”nde açıklamalarda bulundu.

‘Türkiye Yüzyılı’ adı verilen program hakkında konuşan Erdoğan, “Önümüzdeki sene Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümüyle birlikte MEB’in 100’üncü yaşına erişeceğiz. Hazırlıklarımıza şimdiden başladık. 2023’ü ülkemiz, milletimiz ve kurumlarımız içini yani dönemin mukaddemesinde dönüştürmek istiyoruz. Türkiye Yüzyılı programı bunun çatısıdır. Şimdi kapsamlı bir çalışmayla Türkiye Yüzyılı’nı adım adım inşa etmeye gelmiştir” dedi.

“Türkiye Yüzyılı hayalimizin mimarı da sahibi de 85 milyonun tamamıdır. Bu program ülkemizin tamamının, milletimizin tüm fertlerinin eseri olacaktır” diyen Erdoğan,”Gazete köşelerinden, televizyon ekranlarından veya sosyal medya mecralarından umutsuzluk aşılayan, insanımıza sürekli ‘Yapamazsınız’ diyen özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Dünya değişirken ülkemizin yerinde sayması elbette düşünülemez” diyen Erdoğan, “Eğitim konusunda ulaştığımız noktayı önemsiyor ama yeterli bulmuyoruz. Mevcut kazanımların üzerine sürekli yenilerini eklemenin mücadelesini veriyoruz. Ülkemizin ihtiyaçları milletimizin talepleri doğrultusunda gereken her türlü adımı atıyor, atacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

  • Burada gaye tek parti döneminde yapıldığı gibi milletimizin inancına kültürüne değerlerine aykırı hayat tarzı dayatması asla değildir. Büyüklerimizden dinlediğimiz insanımızın yüreğine adeta hançer gibi saplanan utanç sahnelerinin tekrar yaşatılmasına izin vermeyiz. Köy kültürünü aşağılayan eski örnekler artık birer acı hatıradan ibarettir.

“Aile müessesini korumayı sürdüreceğiz”

“Birileri faşizm kokan sebeplerle kız çocuklarımızı okula gitmesine mani olurken biz tüm engelleri kaldırdık” diyen Erdoğan, şunları ifade etti:

  • Okul öncesi eğitime yönelik yatırımlarımızla, 5 yaş okullaşma oranı yüzde 97’ye çıktı. Örgün eğitim çalışmalarımızla çocuk ve gençlerimize ulaşırken yaygın eğitim faaliyetleriyle 85 milyona kapıları açıyoruz. Meslek edindirme ve halk eğitim kurslarına gösterilen ilgiden mutluyuz. Mart ayından bugüne 400 bine aşkın vatandaşımızın aile okulu projesine katılması milletimizin de meseleyi sahiplendiğini gösteriyor. Bundan sonra da aile müessesini korumayı sürdüreceğiz.

Erdoğan, açıklamasında, Ağrı Tutak’ta otobüsün devrilerek yanması sonucu meydana gelen trafik kazasında yedi kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER