A3 Haber

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı
Kasım 09
10:53 2022

Katıldığı Habertürk programında, “Ekmek aptal toplumların gıdasıdır” sözleri nedeniyle hakkında ‘Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildikten sonra tutuklandı.

Kolivar, ekmeğe zam iddiaları üzere Habertürk’te katıldığı programda, ekmeğin aptal toplumların gıda maddesi olduğunu söylemişti: “Siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz ben saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor.”

Kolivar, bu sözleri nedeniyle hükümet tarafından da hedef alınmış; İstanbul Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Kolivar, daha sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine gönderildi.

Burada nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından sorgusu yapılan Kolivar, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı

Kolivar’ın emniyet ifadesinde, “Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Benim sorunum ilçe belediyeleriyle. İlçe belediyeleri ruhsatsız fırınlara izin veriyor” dedi.

“Ben ‘Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir’ derken ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim” diyen Kolivar, “Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimde kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER