A3 Haber

AFAD Başkanı Sezer yanıtladı: Bazı telefonlara neden tatbikat mesajı gitmedi?

AFAD Başkanı Sezer yanıtladı: Bazı telefonlara neden tatbikat mesajı gitmedi?

AFAD Başkanı Sezer yanıtladı: Bazı telefonlara neden tatbikat mesajı gitmedi?
Kasım 13
09:48 2022

AFAD Başkanı Sezer, deprem tatbikatı sırasında bazı telefonlara uyarı mesajı gitmemesi ile ilgili olarak, “Olabilir. Vatandaşların telefonlarındaki ‘Uyarı bildirimi’ butonunu aktif hale getirmesi lazım. Getirmeyen vatandaşlarımızın getirmesini istirham ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs’ta saat 18.57’de gerçekleştirilen “Deprem Anı Ülke Tatbikatı”nda bazı telefonlara uyarı bildirimi gitmemesinin nedenini açıkladı.

“Bildirimle alakalı”

CNN Türk’ten Alparslan Çınar’a açıklamalarda bulunan Sezer, Tatbikat sırasında bazı telefonlara uyarı mesajı gitmemesi ile ilgili olarak, “Olabilir. Vatandaşların telefonlarındaki ‘Uyarı bildirimi’ butonunu aktif hale getirmesi lazım. Getirmeyen vatandaşlarımızın getirmesini istirham ediyoruz” dedi.

Ülke genelinde uygulandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, yaptığı açıklamada, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla 12 Kasım saat 18.57’de ülke genelinde deprem tatbikatının yapılacağını belirtmişti.

Sezer ayrıca 12 Kasım saat 18.57’de tüm vatandaşların cep telefonlarına gönderilecek “Hayati Uyarı Bildirimi” ile sesli uyarı yapılacağını, televizyonlar ve radyo kanallarından mesaj yayınlanacağını, cuma hutbesinde ise vatandaşların bilgilendirileceğini kaydetmişti.

Ülke genelinde telefon, televizyon ve radyo ile cami ve belediye hoparlörlerinden duyurulacak anonsta, “AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede deprem anı çök kapan tutun tatbikatı yapılmaktadır.” ifadesi kullanıldı.

Tatbikat kapsamında, “Mesajın duyulması halinde güvenli görülen bir yerde, sağlam bir nesnenin yanında ya da altında çökülecek. Sırt, pencerelere dönük şekilde kapanılacak, baş ve boyun, düşme ihtimali olan cisimlerden korunacak. Sarsıntı sona erene kadar, yatak veya oturma grubu gibi ağır ve büyük eşyalara tutunup beklenecek” talimatları verilmişti.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER