A3 Haber

Taksim saldırısı: Bombayı koyduğu tespit edilen şahsa dair yeni detaylar ortaya çıktı

Taksim saldırısı: Bombayı koyduğu tespit edilen şahsa dair yeni detaylar ortaya çıktı

Taksim saldırısı: Bombayı koyduğu tespit edilen şahsa dair yeni detaylar ortaya çıktı
Kasım 14
16:28 2022

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen saldırının ardından bombayı caddede bulunan banka bırakan Ahlam Albashır’ın B. isimli bir şahıs ile Esenler’de Suriye uyruklu bir kişinin evinde kaldığı, burada dikkat çekmemek için evli rolü yaptıkları öğrenildi. Kamufle olmak için bir tekstil atölyesinde çalışan iki şahıs Kobane ile herhangi bir dijital ortamda iletişime geçmedi. Albashır’ın eşi rolündeki B. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İstanbul’da, dün (13 Kasım) İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen ve altı kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır’ın dört ay önce bir şahısla birlikte Türkiye’ye girdiği, iki şahsın Esenler’de Suriye uyruklu bir kişinin evinde kaldığı, kimlikleri belli olmasın diye evli rolü yaptıkları ve bir tekstil atölyesinde çalıştıkları belirlendi.

İstihbarat eğitimi alan iki şüphelinin de eylemleri deşifre edilmesin diye dijital materyaller üzerinden iletişim kurmadıkları, eylem talimatı verenlerle de evlerinde kaldıkları şüpheliler üzerinden iletişim kurdukları öğrenildi. Polis, firari PKK/YPG üyesinin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

Saldırı ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 46 şüphelinin sorgusu devam ediyor.

Saldırının ardından bin 200 farklı güvenlik kamera görüntüsünden oluşan kayıtları inceleyen ‘terörle mücadele ve istihbarat birimleri’ ilk olarak bombayı caddeye bıraktığı belirlenen şahsın saldırının ardından kaçmak için “müşteri” gibi bindiği taksiyi buldu. Taksicinin ifadelerinin de ardından polis, saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır’i Küçükçekmece Kanarya mahallesindeki bir evde yakalayarak gözaltına aldı.

İstihbarat üyesi olarak eğitim aldı

Yapılan çalışmalarda saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Ahlam Albashır ve diğer şüphelilere yönelik yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre; Ahlam Albashır’in yaklaşık 1 sene önce PKK/YPG içerisinde istihbarat üyesi olarak eğitim almaya başladı.

Evli rolü yaptılar, tekstil atölyesinde işe girdiler

Albashır, dört ay önce de yanında B. isimli bir şahısla birlikte kaçak yollarla Afrin üzerinden Türkiye’ye girdi. Esenler’de yaşayan Suriye uyruklu başka bir kişinin yanına gelen Ahlam Albashır ve B., burada kim oldukları belli olmasın diye evli rolü yapmaya başladı. İki şahıs kamufle olmak için bir tekstil atölyesinde de işe başladı.

Diğer şüpheli aranıyor

Türkiye’ye eylem yapmak için giriş yapan şahıslar, bu süre zarfında eylem talimatı veren Kobane’deki kişilerle herhangi bir dijital ortamda iletişime geçmedi. Şüphelilerin Kobane ile iletişimi, Esenler’de birlikte kaldıkları kişi tarafından sağlandı. Olay günü de bomba yüklü paketi B. isimli kişiden alan Albashır, dikkat çekmemek için 45 dakika bombayı bıraktığı bankta oturdu. Zaman ayarlı olduğu değerlendirilen bombanın patlama anına kısa süre kala banktan kalkan ve koşarak olay yerinden ayrılan Ahlam Albashır, taksiyle önce Esenler’de kaldığı adrese gitti. Burada evdeki altın ve paraları alan Ahlam Albashır
daha sonra Küçükçekmece’ye gitti. Burada kaldığı evde yakalanan Ahlam Albashır’in emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Öte yandan, Albashır’in eşi rolündeki B. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar sürüyor.  (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER