A3 Haber

TTB ve İHD’den Taksim’deki bombalı saldırıya ilişkin açıklama

TTB ve İHD’den Taksim’deki bombalı saldırıya ilişkin açıklama

TTB ve İHD’den Taksim’deki bombalı saldırıya ilişkin açıklama
Kasım 14
18:01 2022

TTB ve İHD, İstanbul Taksim’de altı kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili yazılı açıklamalar yaptı. TTB, saldırının etkili bir şekilde soruşturulması için yetkililere çağrıda bulunurken, İHD, saldırıların ardından ortaya çıkan nefret söylemlerine dikkat çekti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İnsan Hakları Derneği (İHD), İstanbul’un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi’nde dün saat 16.20 sıralarında meydana gelen ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

TTB’nin açıklamasında, patlamayı düzenleyenlerin derhal bulunması çağrısı yapıldı. Türkiye’de siyasal kutuplaşmanın tırmandığına dikkat çeken TTB, “Korku ve terör ortamı besleniyor; yaşama karşı ölümün, aydınlığa karşı karanlığın sesi baskın hale geliyor” ifadelerine yer verdi.

TTB: Sorumluları derhal ortaya çıkarma görevlerini hatırlatıyoruz

TTB tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“İstanbul’da 13 Kasım 2022 günü yaşanan terör saldırısı, masum insanları, çocukları aramızdan aldı. Sadece hayatını kaybedenlere yönelik olarak değil, insanca bir hayat sürmek isteyen hepimize karşı, yaşama karşı yapılan bu terör saldırısını en ağır şekilde lanetliyoruz.

Siyasal kutuplaşmanın tırmandığı bu dönemde kaygı uyandırıcı bir sürece doğru yeniden sürükleniyoruz. Korku ve terör ortamı besleniyor; yaşama karşı ölümün, aydınlığa karşı karanlığın sesi baskın hale geliyor.

Yetkililere, bu tür saldırıların yaşanmasını engellemenin birinci elden sorumlulukları olduğunu, korku ve terör atmosferini besleyen tutumlardan uzak durma ve sorumluları derhal ortaya çıkarma görevlerini hatırlatıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türk Tabipleri Birliği olarak, yaşamdan ve yaşatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”

İHD: İvedi bir biçimde soruşturulmalıdır

İHD, saldırıların ardından nefret söylemlerinin kullanılarak toplumun bir kesiminin hedef haline getirildiğinin altını çizdi.

İHD tarafından yapılan yazılı açıklamanın tamamı şöyle:

“Yaşam hakkına ağır saldırı niteliğindeki bu menfur saldırı ivedi ve etkili bir biçimde soruşturulmalıdır. Toplumun adalet ve hakikat beklentileri doğrultusunda hareket edilerek eylemin failleri tespit edilmelidir ve olay tüm hakikati ile kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Ayrıca benzer olaylar sonrasında nefret söylemi kullanarak kişileri ve toplumun bir kesimini hedef gösterenlere ve olası ihlallere karşı yetkilileri adli ve idari tedbir almaya çağırıyoruz. Yetkili kurum ve kişilerin böylesi zor zamanlarda yurttaşların temel haklarını korumaya, toplumsal barışın zarar görmemesi için de herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER