A3 Haber

“Petrol ve gaz sondajını” protesto eden aktivistlerin yeni hedefi: Gustav Klimt

“Petrol ve gaz sondajını” protesto eden aktivistlerin yeni hedefi: Gustav Klimt

“Petrol ve gaz sondajını” protesto eden aktivistlerin yeni hedefi: Gustav Klimt
Kasım 15
17:31 2022

Avusturya’daki iklim aktivistleri ressam Gustav Klimt’in ünlü bir tablosuna siyah, yağlı bir sıvı attı. Aktivistlerden biri daha sonra kendisini tablonun çerçevesine yapıştırdı.

Last Generation Austria adlı grubun üyeleri, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamada, hükümetlerinin fosil enerji kullanımını protesto etmek için Viyana’daki Leopold Müzesi’nde bulunan 1915 tarihli “Ölüm ve Yaşam” tablosuna saldırdıklarını söyledi.

Cam bir örtünün arkasında olduğu için zarar görmeyen tablonun üzerine sıvı attıktan sonra bir aktivist, müze görevlisi tarafından itilirken bir diğeri de elini tablonun çerçevesine yapıştırdı.

Grup Twitter’da protestoyu savunarak, “toplumun ölüm fermanı” olarak nitelendirdikleri “petrol ve gaz sondajını” protesto ettiklerini söyledi.

İklim aktivistleri ve sanat eserleri

Klimt tablosu, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla iklim aktivistleri tarafından hedef alınan son sanat eseri oldu.

Geçtiğimiz aylarda farklı aktivist gruplar, Almanya’da Claude Monet tablosuna patates püresi fırlatmak ve sokakları kapatmak da dahil olmak üzere çok sayıda gösteri düzenledi. Just Stop Oil adlı İngiliz grup ise geçtiğimiz ay Londra’daki Ulusal Galeri’de Vincent van Gogh’un “Ayçiçekleri” tablosuna domates çorbası fırlattı.

Just Stop Oil aktivistleri, Londra Kraliyet Sanat Akademisi’nde Leonardo da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” tablosunun erken dönem bir kopyasının çerçevesine ve National Gallery’de John Constable’ın “The Hay Wain” tablosuna kendilerini yapıştırdılar.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER