A3 Haber

İstiklal Caddesi bombacısı ve diğer zanlılar adliyeye sevk edildi: Zırhlı araçlarla getirildiler

İstiklal Caddesi bombacısı ve diğer zanlılar adliyeye sevk edildi: Zırhlı araçlarla getirildiler

İstiklal Caddesi bombacısı ve diğer zanlılar adliyeye sevk edildi: Zırhlı araçlarla getirildiler
Kasım 17
11:52 2022

İstanbul Beyoğlu’nda Pazar günü bombalı eylemi gerçekleştirilen Ahlam Albashir ve diğer sanıklar adliyeye geitirldi. Saldırgan, ifadesinde önemli bilgiler verdi. Kadın saldırgan, saldırı sırasında yalnız olmadığını, başkalarının fotoğraf çektiğini, diğer bir kişinin de kalabalığa bakıp “patlat” talimatını verdiğini anlattı. Bombalı saldırının failleri, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan saldırıya ilişkin bir örgüt mensubu da Suriye Azez’de yakalandı.

Bombalı eylem talimatını “Hacı” kod isimli şahıstan aldığını, bankta otururken başka bir isim tarafından da fotoğrafının çekildiğini söyledi. İstiklal Caddesi’nde, altı kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen Suriye uyruklu Ahlam Albashir ilk ifadesinde kritik bilgiler verdi.

Ahlam Albashir saldırı sırasında yalnız olmadığını anlattı. Başka isimlerin kendisini izlediğini iddia etti.

Örgüte nasıl girdiğini de anlattı

Sevgili olduğu bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashir’ın, “YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç’te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus’a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.’nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı” dediği öğrenildi.

Öte yandan Ahlam Albashir ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan’ın kaldığ Esenler’deki atölyenin sahibi Ferhat Habeş’in de terörle bağlantısı olduğu, sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı ve Kobani’den aldığı talimatla Albahsır ve Bilal Hassan’ı evinde misafir ettiği öğrenildi.

Adliyeye getirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bombacı kadın dahil 48 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’nde bulunan yerleşkesinden dört polis minibüsüne bindirilen 49 zanlı, zırhlı araçlar eşliğinde çevredeki hastanelerde sağlık kontrolüne götürüldü.

Ahlam Albashir’ın da aralarında bulunduğu şüpheliler sağlık kontrolünün ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Bu arada, şüphelilerin Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildiği sırada bazı vatandaşların tepki gösterdiği görüldü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER