A3 Haber

Erdoğan’ın çalışmalarını örnek gösterdiği Konya’da vahşet: Barınak görevlisi, elindeki kürekle köpeği öldürdü!

Erdoğan’ın çalışmalarını örnek gösterdiği Konya’da vahşet: Barınak görevlisi, elindeki kürekle köpeği öldürdü!

Erdoğan’ın çalışmalarını örnek gösterdiği Konya’da vahşet: Barınak görevlisi, elindeki kürekle köpeği öldürdü!
Kasım 25
19:02 2022

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sokak köpekleriyle ilgili çalışmasını örnek göstermesinin ardından, Konya Hayvan Barınağı’ndaki bir köpeğin bir görevli tarafından elindeki kürekle vurularak katledildiği görüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında iki kişi tutuklandı.

Sosyal medyada paylaşılan bir video hayvan barınağı görevlisinin elindeki kürekle köpeğe vurarak katlettiği görüldü.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde, 10 gün önce görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu görüntülerle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Murat Bacak ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘Bir ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya’da Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olan görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı ifade edilerek, “Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır.” denildi.

Avukatlar savunmak istemedi

Bu arada, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden görüntülerde köpeğin başına kürekle vuran Murat B. ile köpeği sürükleyerek götüren Sefa Ç.’yi Konya Barosu avukatlarının savunmak istemediği öğrenildi. Avukatların CMK sistemini kapatarak avukat atamasını engelledikleri öne sürüldü.

Hayvanseverler, poşette taşınan kedileri böyle kurtardı

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi önünde bir grup hayvansever, poşette taşınan kedileri araçtan indirerek kurtardı.

Barınağın önündeki bir aracın bagajından çıkan kedilerin görüntüsünün de yer aldığı video sosyal medyada paylaşıldı.

“Sorumluları açığa aldık”

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hayvan Rehabilite Merkezimizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı. Süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğiz” ifadesini kullandı.

Öte yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’yı örnek göstermişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti dönüşü uçakta, Bitlis’te köğein 11 yaşındaki çocuğu ısırması olayının sorulması üzerine şöyle konuşmuştu:

“Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız.

Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı.

Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. İstanbul’da Beykoz Belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var.”

Müdür açığa alındı

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde, köpeğin kürekle ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturmada, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Y.K. açığa alındı.

Veteriner hekim de açığa alındı

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde, 10 gün önce görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D.’nin yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D. de açığa alındı.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş: Buradaki görüntüler o kadar sıradanlaşmış ki izleyen onlarca insan görüyorsunuz
Barınağın önünde konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Buradan, Sayın Uğur İbrahim Altay şahsında büyükşehir belediyesi yetkililerini uyarıyoruz. İki tane köpek katili tutuklamakla, alt seviye bir müdürü görevden almakla bu iş çözülmez. Buradaki görüntüler o kadar sıradanlaşmış ki hayvan katliamı, izleyen onlarca insan görüyorsunuz. Demek ki buranın bir rutini haline gelmiş. Bu vaka sıradanlaşmış bir hale gelmiş. Buna göz yuman aracı olan kim varsa tamamına müdahale edilmeli” dedi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, DEVA Partisi İl Başkanı Seyit Karaca ve partililerle birlikte bugün Konya Büyükşehir Belediyesi barınağının önüne giderek basın açıklaması yaptı. Barış Bektaş şunları söyledi:

“Belediye şeffaf bir süreç yönetmiyor”

“Sevgili yurttaşlarımız, şu an Konya ili Meram ilçesine bağlı Sefaköy mahallesinde büyükşehir belediyesine bağlı barınağa giden yolda emniyet çevirmesinin önündeyiz. Gençlik Kolları Başkanımız Gençosman Killik yanımızda, DEVA Partisi İl Başkanı Seyit Karaca aramızda, partili diğer üyelerimiz burada. İçeriye, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelip, alınmayan hayvan hakları savunucuları var. Bu ağzı dili olmayan zavallı hayvanları savunmak için, onların sözcüsü olmak için gelen hayvanseverlere teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Dün gece sosyal medyaya düşen vahim olay neticesi sabah erken saatlerinde buraya geldik. Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından burada şeffaf bir süreç yürütülmediğini görüyoruz. Belediye, Türkiye’de bizleri her zaman kötülüklerden koruyan emniyet teşkilatımızı burada bir bariyer olarak kullanarak, bu memleketin çocuğu olan asker ve polisin arkasına sığınıyor.

“Alt seviye bir müdürü görevden almakla bu iş çözülmez”

Buradan, Sayın Uğur İbrahim Altay şahsında büyükşehir belediyesi yetkililerini uyarıyoruz. İki tane köpek katili tutuklamakla, alt seviye bir müdürü görevden almakla bu iş çözülmez. Buradaki görüntüler o kadar sıradanlaşmış ki hayvan katliamı, izleyen onlarca insan görüyorsunuz. Demek ki buranın bir rutini haline gelmiş. Bu vaka sıradanlaşmış bir hale gelmiş. Buna göz yuman aracı olan kim varsa tamamına müdahale edilmeli. Bugün, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele günü bugün ama üzülerek görüyoruz ki tüm dezavantajlı kesimler; çocuklar, kadınlar, ağaçlar ve hayvanlar adeta modernize edilmiş hapishanelerde şiddete uğrayan tutsaklara dönüşmüş durumda.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER