A3 Haber

Fethullahçılık soruşturması: Akşener’in HTS kayıtlarının didik didik edildiği ortaya çıktı

Fethullahçılık soruşturması: Akşener’in HTS kayıtlarının didik didik edildiği ortaya çıktı

Fethullahçılık soruşturması: Akşener’in HTS kayıtlarının didik didik edildiği ortaya çıktı
Kasım 29
09:20 2022

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında altı yıl önce başlatılan Fethullahçılık soruşturmasında dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Siirt’te Fethullahçılıktan tutuklu bir gizli tanığın Akşener aleyhine ifade verdiği öğrenilirken, iki yıl önce Akşener’in HTS kayıtlarının didik didik incelendiği ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016 yılında Fethullahçılık soruşturması başlattı. Başsavcılık, 28 Mayıs 2019 tarihinde “Soruşturma içeriğinin şüpheli veya müdafi tarafından öğrenilmesi halinde soruşturmanın amacının tehlikeye düşeceği değerlendirilerek” dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin kısıtlanmasına karar verdi. Altı yıl boyunca Meral Akşener’in ifadesine dahi başvurulmazken soruşturma uzatıldıkça uzatıldı.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre altı yıldır açık bırakılan soruşturma çerçevesinde Akşener’in 15 Temmuz darbe gecesi bir Fethullahçı imamla Sarıyer’de görüştüğü öne sürüldü. Akşener’in darbe girişimi öncesi ve sonrası tüm HTS kayıtları savcılık tarafından incelemeye alındı. Ayrıca soruşturma çerçevesinde Siirt’te Fethullahçılıktan tutuklu olan bir şahıs “itirafçı” oldu. İddiaya göre bu şahıs, Akşener’in darbe girişiminden haberdar olduğunu, darbeyi ve komuta eden “Yurtta sulh cihanda sulh” konseyiyle irtibatlı olduğunu öne sürdü. Şahsın bu beyanın da soruşturma dosyasına sokulduğu öğrenildi.

Akşener soruşturmasına ilişkin halktv.com.tr’ye konuşan üst düzey bir yargı mensubu, “Meral hanımın HTS kayıtlarına bakıldı. Ancak bu bayağı önce yapıldı. O süreçte henüz dosyaya herhangi bir tanık/ gizli tanık ifadesi girmemişti” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER