A3 Haber

İsrail’den Netflix’e tepki: “Farha adlı film provokatif ve yalanlarla dolu”

İsrail’den Netflix’e tepki: “Farha adlı film provokatif ve yalanlarla dolu”

İsrail’den Netflix’e tepki: “Farha adlı film provokatif ve yalanlarla dolu”
Aralık 01
12:07 2022

İsrail yönetimi, küresel çapta dijital televizyon ağı Netflix’in, 1948’de İsrail askerlerinin Filistinli bir aileyi öldürmesini anlatan Ürdün yapımı olan “Farha” adlı filmi yayınlamasına tepki gösterdi.

İsrail’in kuruluşu sırasında Filistinli bir ailenin katledilişini anlatan “Farha” (Mutluluk) adlı film Netflix’te gösterime girdi. Film, İsrailli yetkililer tarafından “yanlış bir anlatı yarattığı” gerekçesiyle kınandı. İsrail askerlerinin, itibarının zedelenmesine izin vermeyeceklerini belirten Maliye Bakanı Avigdor Lieberman, “filmin provokatif ve İsrail askerlerine karşı yalanlarla dolu olduğunu” dile getirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Avigdor Lieberman, “Netflix’in İsrail askerlerine karşı nefreti teşvik etmeyi ve asılsız bahaneler üretmeyi amaçlayan bir filmi yayınlaması çılgınlıktır” dedi.

Liberman ayrıca filmin Yafa’daki Saraya Tiyatrosu’nda da gösterilmesi kararıyla ilgili, “İsrail, uluslararası ve İsrailli sanat çalışmalarının sergileneceği yerdir ama şüphesiz ki vatandaşların güvenliği için gece gündüz çalışan İsrail askerleri ile güvenlik güçlerinin itibarının zedeleneceği yer değildir” değerlendirmesinde bulundu.

Ürdünlü yönetmen Darin Sallam’ın imzasını taşıyan Farha (Mutluluk) filmi, İsrail askerlerinin, 1948’de köyüne düzenlediği baskına ve sivilleri katletmesine tanık olan 14 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğunun hikâyesini anlatıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER