A3 Haber

Reuters: Türkiye’nin hava harekatı nedeniyle bölgede IŞİD karşıtı operasyonlar durduruldu

Reuters: Türkiye’nin hava harekatı nedeniyle bölgede IŞİD karşıtı operasyonlar durduruldu

Reuters: Türkiye’nin hava harekatı nedeniyle bölgede IŞİD karşıtı operasyonlar durduruldu
Aralık 02
10:49 2022

Reuters haber ajansı, Türkiye’nin hava saldırıları nedeniyle Suriye Demokratik Güçleri ve IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun ortak sürdürdüğü IŞID karşıtı operasyonların durduğunu duyurdu.

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), Türkiye’nin son günlerdeki hava saldırıları nedeniyle IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonla bütün ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurduğu belirtildi.

Reuters ajansının aktardığına göre SDG sözcüsü, “koalisyon ile tüm koordinasyonun ve ortak terörle mücadele operasyonlarının durdurulduğunu” söyledi.

Türkiye’nin Rojava’da kara harekâtı planlarına dair açıklamalarına ABD’den tepki gelmiş, ABD dışişleri ve savunma bakanlıklarından peş peşe yapılan uyarılarda “IŞİD’le mücadelenin zarar görmemesi” vurgusu yer almıştı.

ABD’nin, Türkiye’nin hava saldırıları sonrasında Suriye’nin kuzeydoğusundaki sivil personelini Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’e tahliye ettiği de öne sürülmüştü.

Hulusi Akar: Bizi anlamaları gerektiğini vurguladık

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise ABD’li yetkililerle yaptığı görüşmelerin ardından, kara harekatından kaçınma çağrılarıyla ilgili “Bizi, yani durumu anlamaları gerektiğini vurguladık” dedi. Akar dün, “Son dönemde yapılan görüşmelerde müttefik ülkelere eli kanlı bir terör örgütü olan, sınırlarımıza ve halkımıza saldıran PKK/KCK/YPG’ye, DEAŞ’la mücadele bahanesi dahil her ne sebeple olursa olsun destek olmamaları, teröristlerden ayırt edilmeyi zorlaştıracak kendi bayrak ve kendi üniformalarını kullandırmamaları, bulundukları bölgelerden teröristleri uzak tutmaları ve bir an önce terör örgütleri ile tüm ilişkilerini kesmeleri hatırlatılmakta ve gerekli uyarılar yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Akar, ABD’den yapılan “Türkiye’nin Suriye’de yeni bir askeri operasyon düzenlemesine şiddetle karşı olunduğuna” yönelik açıklamalara ilişkin soruya da “Bizden tekrar değerlendirmemizi istediler. Biz de hassasiyetlerimizi, görüş ve düşüncelerimizi anlattık, verilen sözlerin tutulmasını istedik. Bizi, yani durumu anlamaları gerektiğini vurguladık” yanıtını verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER